Şehirde bulup ve besleyebileceğim kertenkeleler

Eneskrkx

Yumurta
Üye
Şehirde bulabileceğim ve besleyebileceğim kertenkeleler var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hayrunnisa

Larva
Üye
şehirde veya evde bulabildiğin kertenkeleleri beslemen bildiğim kadarıyla yasal değil onun yerine üretimi olan bir tane alabilirsin

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Yasallık bir kenara, zaten doğadan veya sokaktan alınıp esaret altın sokulan kertenkelelerde çeşitli sorunlar oluyor. Beslemesi kolay olmuyor.

Eneskrkx

Yumurta
Üye
Yasallık bir kenara, zaten doğadan veya sokaktan alınıp esaret altın sokulan kertenkelelerde çeşitli sorunlar oluyor. Beslemesi kolay olmuyor.
şehirde veya evde bulabildiğin kertenkeleleri beslemen bildiğim kadarıyla yasal değil onun yerine üretimi olan bir tane alabilirsin
Teşekür ederim peki sahiplenebilecegim bir site varmı site icinde sahiplenebilir keltenkeleler olduğu.

Jagged

Larva
Üye
Teşekür ederim peki sahiplenebilecegim bir site varmı site icinde sahiplenebilir keltenkeleler olduğu.
Kertenkelelerin bakımı genel olarak zor sıcaklık,ışık ve özel beslenme isterler. Özellikle sokaktaki yada evdeki rastgele bir kertenkele size vakit kaybından başka birşey vermez. Türünü bilmediğiniz kertenkeleler'in bazıları yabani olabilir insanlara karşı çok dost canlısı olmayabilir ayrıca bazı türler korunuyor olabilir yalnız şu da gerçektir ki besleyebilirsiniz benim evimde küçük kertenkele vardı türünü unuttum 2 sene önce bulmuştum birkaç ay kalmıştı benle yanlış hatırlamıyorsam. yinede dikkat etmek gereklidir! özellikle evde kedi,köpek var ise.