Şehir dışına çıkmam hk.

Ozansimsek00

Yumurta
Üye
Merhabalar bu haftaiçi şehir dışına çıkabilirim uçakla gideceğim kolonileri yanıma alabilme şansım var mı? El bagajıyla sıkıntı çıkar mı? Bilgisi olan var mı?

emre9293

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhabalar bu haftaiçi şehir dışına çıkabilirim uçakla gideceğim kolonileri yanıma alabilme şansım var mı? El bagajıyla sıkıntı çıkar mı? Bilgisi olan var mı?
Eğer aylarca şehir dışında kalmayacaksanız karıncalar idare edebilir. Yanınıza alırsanız da stresten başka bir sıkıntı çıkmaz.

Kiviant

Larva
Üye
Yanınıza almadığınız bir çanta değilse valizleri falan fırlatıyorlar resmen aşırı sarsılıyor yani bence böyle birşwy yapmayın fazla strese girerler

ENUSHY

Yumurta
Üye
Uçak ile gidecekseniz zaten kabin içine almanız lazım. Onu yaparken de ister istemez karıncalar içeride mevlana gibi dönecekler. Yolculuğunuz 2 haftadan daha uzun değilse, bence yanınıza almayın. Ama 1 ay ya da daha fazla bir süre bakımı olmayacaksa mecbur yanına almak lazım.

Ozansimsek00

Yumurta
Üye
15 20 gun kalmayi planliyorum babam aslinda evde kalacak o bakabilir ama biraz tırsıyorum aslında yanlış bir şey olur diye

ege0604

Larva
Üye
15 20 gun kalmayi planliyorum babam aslinda evde kalacak o bakabilir ama biraz tırsıyorum aslında yanlış bir şey olur diye
Aslında çok zor oldugunu düşünmüyorum. Koloniler tüpteyse şırınga ile şekerli su verilebilir en temiz yöntem olacağını düşünüyorum. Şırınga ile şekerli su verirken şırıngada sadece 1 damla bırakırsanız yanlışlıkla koloniyi tehlikeye atma riskiniz ortadan kalkar.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yanınızda götürmeniz stres yaratacağından götürmemeniz koloniniz için daha sağlıklı olacaktır. Hatta 1-2 ay dahi kalacak olsanız koloniniz kendini idare edecektir, siz yine de gitmeden ballı/şekerli su verin kafanız rahat olsun. Zaten uçaklara o tarz yükler çoğu zaman alınmıyor.