Sebebsiz kraliçe ölümleri

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar selamlar, son zamanlarda kraliçelerim sebepsiz yere ölüyor. Önce bacaklarını tamamen açıp çırpınıyorlar, sonra yan yatıp çırpınmaya devam ediyorlar. En son sırt üstü yatıp ölüyorlar. Sıcaklığım sabit, 26-29 derece arası. Bu ölümlerin sebebini bir türlü bulamadım. Her türlü fikre açığım, yardımcı olun lütfen.

Ekli dosyalar

• IMG_20250516_132114.jpg
    IMG_20250516_132114.jpg
    17.5 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20250516_113900.jpg
    IMG_20250516_113900.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 25

cansimsek

Yumurta
Üye
test tüplerini güzelce temizleyebilirsin birden fazla kez bu durumla karşılaştıysan eğer. belki bi hastalık filan olabilir aklıma bu geliyor sadece. bide kullandığın sudan dolayı da olabilir market suyuyla dene

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar selamlar, son zamanlarda kraliçelerim sebepsiz yere ölüyor. Önce bacaklarını tamamen açıp çırpınıyorlar, sonra yan yatıp çırpınmaya devam ediyorlar. En son sırt üstü yatıp ölüyorlar. Sıcaklığım sabit, 26-29 derece arası. Bu ölümlerin sebebini bir türlü bulamadım. Her türlü fikre açığım, yardımcı olun lütfen.
Ek olarak fotoğraftaki kraliçeleri multi halde yuva kazarken buldum önceki kraliçeyide aynı gün aynı sokakta bulmuştum başka ortak noktaları yok diğer kraliçe öleli 1 ay oluyor.

test tüplerini güzelce temizleyebilirsin birden fazla kez bu durumla karşılaştıysan eğer. belki bi hastalık filan olabilir aklıma bu geliyor sadece. bide kullandığın sudan dolayı da olabilir market suyuyla dene
Hocam diğer kraliçelerde sorun yok şuan.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bana da oldu hocam. Bulduğum 5 messor durduk yere öldü.

Mahir-K

Pupa
Üye
Benim de iki kraliçem susuzluktan öldü. Su bariyeri olan pamuğu çok sıkı yapmışım, pamuğu çokta hiç nem olmadığını görünce susuzluktan öldüğünü anladım ve diğer tüplerin hepsini yeniden hazırladım, bir daha kraliçe kaybı yaşamadım

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Benim de iki kraliçem susuzluktan öldü. Su bariyeri olan pamuğu çok sıkı yapmışım, pamuğu çokta hiç nem olmadığını görünce susuzluktan öldüğünü anladım ve diğer tüplerin hepsini yeniden hazırladım, bir daha kraliçe kaybı yaşamadım
Pamuklarına baktım nemli.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ayakları tüpe yapışmış gibi miydi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bir kaç sorum var.
Tüpleri daha önce kimyasal bir temizleyiciyle temizledin mi?
Kraliçeleri bulduğun ortam nasıl? Şehir mi yoksa kırsal bir bölge mi?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Ölümüyle ilgili verebileceğin başka bir detay ya da olduğunu düşündüğün bir şey var mı?
Bir kaç sorum var.
Tüpleri daha önce kimyasal bir temizleyiciyle temizledin mi?
Kraliçeleri bulduğun ortam nasıl? Şehir mi yoksa kırsal bir bölge mi?
Kraliçeleri şehir içinde sokak arasında buldum ve tüpleri sadece içme suyla temizledim asetat kağıdı kullanıyorum ve strese girmediler rafta sakin sakin duruyolarlar. 3 kraliçeyidi aynı gün aynı sokakta buldum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kraliçeleri şehir içinde sokak arasında buldum ve tüpleri sadece içme suyla temizledim asetat kağıdı kullanıyorum ve strese girmediler rafta sakin sakin duruyolarlar. 3 kraliçeyidi aynı gün aynı sokakta buldum.
Akıla gelen en güçlü olasılık ilaçlama bence. Şehirde düzenli ilaçlama yapılır, bu ilaçlamadan çok az miktar pay alan kraliçeler bunu sadece bir süre tolere edebilir. İlaç kalıntıları kraliçenin vücudunda bulunan gözeneklerden sızıp yavaşça zamanla öldürür.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Akıla gelen en güçlü olasılık ilaçlama bence. Şehirde düzenli ilaçlama yapılır, bu ilaçlamadan çok az miktar pay alan kraliçeler bunu sadece bir süre tolere edebilir. İlaç kalıntıları kraliçenin vücudunda bulunan gözeneklerden sızıp yavaşça zamanla öldürür.
Yüksek ihtimalle öyle bir durum var maalesef başka sebep yok.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Yüksek ihtimalle öyle bir durum var maalesef başka sebep yok.
Bugün baktığımda ikiside dışkılamışlardı ve abdomenlerinde bir sivrilme vardı hareketleri baya azalmış bütün bu larvaları ne yapacağım bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20250518_140635.jpg
    IMG_20250518_140635.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 14

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Bugün baktığımda ikiside dışkılamışlardı ve abdomenlerinde bir sivrilme vardı hareketleri baya azalmış bütün bu larvaları ne yapacağım bilmiyorum
Arkadaşlar bi sorum olcak eğer bu kraliçeler ilaçlamadan öldüyse larvalarını farklı bir kraliçeye versem sorun olur mu?