Şans eseri karınca hobisine başlıyorum.

kivi

Yumurta
Üye
Merhabalar. İlk öncelikle benim ismim Kıvanç. Daha önce akvaryum hobisi yapmıştım. Karınca hobisini de merak ediyordum. Şans eseri balkonda, akşam saat 5 gibi bir kraliçe karıncayla karşılaştım. Henüz kanat dökmemiş ama bazen çiftleştikten sonra yuva ararken döktüğünü yazmışlar. Evde bulduğum bir kaba koydum. Sizce hâlâ uçmaya çalışıyordu. Hayvan çiftleşmediyse ne yapmalıyım? Doğaya mı salmalıyım? Bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Çok bilgim yok çünkü. Hayvanı salmalı mıyım, salmamalı mıyım? Evde bir şırınga yoktu, şimdilik kaba koydum. Sıkıntı çıkarır mı vs.?
1000071997.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

yağızalp

Replete
Üye
1 hafta test tüpünde karanlıkta beklet 1 hafta sonra yumurtlarsa yada kanat atarsa ona göre döllenip döllenmediğini anlayabiliriz

yağızalp

Replete
Üye
Merhabalar. İlk öncelikle benim ismim Kıvanç. Daha önce akvaryum hobisi yapmıştım. Karınca hobisini de merak ediyordum. Şans eseri balkonda, akşam saat 5 gibi bir kraliçe karıncayla karşılaştım. Henüz kanat dökmemiş ama bazen çiftleştikten sonra yuva ararken döktüğünü yazmışlar. Evde bulduğum bir kaba koydum. Sizce hâlâ uçmaya çalışıyordu. Hayvan çiftleşmediyse ne yapmalıyım? Doğaya mı salmalıyım? Bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Çok bilgim yok çünkü. Hayvanı salmalı mıyım, salmamalı mıyım? Evde bir şırınga yoktu, şimdilik kaba koydum. Sıkıntı çıkarır mı vs.?
Ekli dosyayı görüntüle 82077
Daha net bir fotoğraf atabilirsen cinsini söyleyebiliriz

yağızalp

Replete
Üye
Hala uçmaya çalılıyorsa büyük ihtimal döllenmedi
Bu doğru çünkü prenses döllendikten sonra kraliçe olur kanatlarını kopartır ve çiftleşmeden sonra artık uçmaz yani uçmaya çalışıyorsa büyük ihtimal prenses hmm atmamıza gerek yok bunu bilgiyi teyit ettikten sonra yaparsanız bence daha mantıklı olur öyle olunca soran kişide yanlışmış gibi algılıyor

emre9293

Asker
Üye
Bu doğru çünkü prenses döllendikten sonra kraliçe olur kanatlarını kopartır ve çiftleşmeden sonra artık uçmaz yani uçmaya çalışıyorsa büyük ihtimal prenses hmm atmamıza gerek yok bunu bilgiyi teyit ettikten sonra yaparsanız bence daha mantıklı olur öyle olunca soran kişide yanlışmış gibi algılıyor
Koloni kurduktan sonra kanat döken kraliçeler var, eğer kraliçe çiftleşmeden hemen sonra ilk birkaç dakika veya saat uçuş kasları hâlâ yerindeyken kaba koyulmuşsa panik ve kaçış güdüsüyle uçmaya çalışabilir.
Döllenip döllenmediğini zaman gösterir.

yağızalp

Replete
Üye
Koloni kurduktan sonra kanat döken kraliçeler var, eğer kraliçe çiftleşmeden hemen sonra ilk birkaç dakika veya saat uçuş kasları hâlâ yerindeyken kaba koyulmuşsa panik ve kaçış güdüsüyle uçmaya çalışabilir.
Ben çiftleştikten sonra uçamıyor diye biliyorum

Doruk_

Yumurta
Üye
koloni kurup hayla kanadını dökmemiş bir kraliçem de vardı .

Mathilda

Pupa
Üye
75282.jpg
Güncel bir fotoğraftır. Kanadının tekini fotoğrafı çekmeden birkaç saat önce çıkardı.

kivi

Yumurta
Üye
1000072001.jpgya en net çekimim budur deney tüpünü nerden temim edeceğimi bilmiyorum şimdi şırınga almaya çıkacağım

Antcolony

Nanitik
Üye
Bulduğum bir kraliçenin kanadı vardı ve duvara kondu. Sonrasında elime aldım ve uçmadı. Arkadaşıma verdim. Arkadaşımda yumurtladığını söyledi.