Sanguinea Kraliçe

Neekof

Yumurta
Üye
Merhabalar yarın 2 tane kraliçem gelicek 1 tanesi Formica Rufibarbis 1 tanesi Formica Sanguinea ancak ben sanguineayı yumurtluyor sanıyordum, daha doğrusu satan arkadaş öyle dedi, yumurtlamadığını öğrendiğimde pupa vs eklemek gerektiğini de öğrendim ancak benim elimde pupa veya işçi yok. Etrafta da bulabileceğim herhangi bir yuva yok. 3 Tane messor kolonisi var çevremde sadece, yarın kargom gelince rufibarbiste 20 tane civarı yumurta var sanırım, bunlar pupa olana kadar sanguinea kraliçem yaşar değil mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

EArslan

Phragmotic
Üye
Almadan önce nasıl yaşakadıklarına baksaydınız iyi olurdu, bir dahakine tecrübelenmiş oldunuz artık.

Kraliçenin pupa eklenmesi fazla yaşayacağını düşünmüyorum. Bir an önce eklemek gerekir. ( Çok nadir de olsa Sanguine kraliçeleri köle olmadan sıfırdan koloni kurabiliyor. )

Ayrıca varsa fotoğraf atabilir misin? Satıcı Sanguine türünün parazitik olduğunu bilmiyorsa türüde doğru bilmiyor olabilir.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Forumda detaylı bir rehberini hazırlamıştım yararı dokunabilir.

Neekof

Yumurta
Üye
Almadan önce nasıl yaşakadıklarına baksaydınız iyi olurdu, bir dahakine tecrübelenmiş oldunuz artık.

Kraliçenin pupa eklenmesi fazla yaşayacağını düşünmüyorum. Bir an önce eklemek gerekir. ( Çok nadir de olsa Sanguine kraliçeleri köle olmadan sıfırdan koloni kurabiliyor. )

Ayrıca varsa fotoğraf atabilir misin? Satıcı Sanguine türünün parazitik olduğunu bilmiyorsa türüde doğru bilmiyor olabilir.
Merhabalar hemen atıyorum fotoğraflari, ikiside aynı krelice bu arada

Ekli dosyalar

• 20230721_115132.jpg
    20230721_115132.jpg
    17.9 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20230721-115119_Dolap.jpg
    Screenshot_20230721-115119_Dolap.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 11

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Evet türü Formica Sanguinea. Rehberi okumanızı tavsiye ederim.

Neekof

Yumurta
Üye

ayriyetten ben pupa ekleyene kadar yaşayabilir mi? yem vs veririm sorun yok o konuda

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Pupa bulana kadar semi-claustral bir karınca besler gibi besleyin. Mümkün olan en yakın zamanda 3 işçi 10 pupa eklemeye çalışın. Aşşağıya bir konu bırakıyorum takviye besin olarak karbonhidrat, protein ve su ihtiyacını gidermesine yardımcı olacaktır.