Merhaba. Yaklaşık 3 küçük bahçe salyangozu beslemeye yeni başladım. Delikli plastik bir kapta bakıyorum. İçinde birkaç santim nemli bahçe toprağı, saklanmaları için yapraklar ve besin olarak marul ile salatalık bulunuyor. Toprağı çamurlaştırmadan nemli tutmaya çalışıyorum ve kap direkt güneş almayan bir yerde duruyor. Yakında daha büyük bir fanusa geçirmeyi düşünüyorum. Kalsiyum kaynağı olarak yıkanıp kurutulmuş yumurta kabuğu eklemeyi planlıyorum. Eski yiyecekleri ve gördüğüm dışkıları düzenli olarak temizlemeye çalışıyorum.
Yeni başladığım için bakımımda eksik veya yanlış yaptığım bir şey var mı? Kap boyutu, beslenme, nem ve genel bakım konusunda önerilerinizi duymak isterim.
Ayrıca merak ettiğim bir konu var: Salyangozlar bazen ince, solucana benzeyen koyu renkli bir şey bırakıyor. Bunun dışkı olduğunu düşünüyorum. Ancak bazen yaprağın üzerinde gördüğüm bu şey daha sonra kayboluyor. Örneğin akşam gördüğüm bir dışkı sabah baktığımda ortada olmuyor. Bu normal bir durum mu, yoksa başka bir şey olabilir mi?
Yeni başladığım için bakımımda eksik veya yanlış yaptığım bir şey var mı? Kap boyutu, beslenme, nem ve genel bakım konusunda önerilerinizi duymak isterim.
Ayrıca merak ettiğim bir konu var: Salyangozlar bazen ince, solucana benzeyen koyu renkli bir şey bırakıyor. Bunun dışkı olduğunu düşünüyorum. Ancak bazen yaprağın üzerinde gördüğüm bu şey daha sonra kayboluyor. Örneğin akşam gördüğüm bir dışkı sabah baktığımda ortada olmuyor. Bu normal bir durum mu, yoksa başka bir şey olabilir mi?