Salyangoz

Dkdklse

Yumurta
Üye
Doğadan alınan herhangi bir salyangoz doğru şartlar altında ev ortamında bakılabilir mi? Merakımdan soruyorum.

Eminnw

Yumurta
Üye
Bakılabilir ama bazı hijyen riskleri olabilir doğadan beslendiği için parazit gibi şeyler taşıyabilir.

yağızalp

Nanitik
Üye
Biz küçükken bir kutuya topluyorduk besliyorduk 1 ay sonra salıyorduk bir hijyen sorunu olmadı ama olma ihtimali var o yuzden şey yapabilirsiniz iki salyangozu çiftleştirip yumurtalardan birazını kendinize alın kalanı 2 salyangozla birlikte doğaya bırakın(bence)

Dkdklse

Yumurta
Üye
Biz küçükken bir kutuya topluyorduk besliyorduk 1 ay sonra salıyorduk bir hijyen sorunu olmadı ama olma ihtimali var o yuzden şey yapabilirsiniz iki salyangozu çiftleştirip yumurtalardan birazını kendinize alın kalanı 2 salyangozla birlikte doğaya bırakın(bence)
Toplama işini ben de yapardım küçükken. Aynı şekilde üç beş hafta bakıp bırakırdım ama küçüğüz tabii, hijyen konusundan sıkıntı çıkacağını çok sanmıyorum. Fakat gene de zaten dışarıdan almaya pek sıcak bakmıyorum. Ama çiftleştirme işi güzel olabilir, nasıl yapılır pek bilgim yok, araştırmak lazım. Şu an çok bir düşüncem de yok salyangoz bakma konusunda açıkçası ama ileriki zamanda olursa dönüş yaparım,cevaplar için teşekkür ederim.:)