Salyangoz Akvaryumu

tubi362

Yumurta
Üye
Merhabalar, 30 litre akvaryumuma yaklaşık 25 adet salyangoz koymayı düşünüyorum. Bir adet iç filtrem var, bu filtre salyongozlar için uygun olur mu ? Yoksa şelale filtre mi almalıyım ? Ayrıca sıcaklık ve bakım önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler <3

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Merhabalar, 30 litre akvaryumuma yaklaşık 25 adet salyangoz koymayı düşünüyorum. Bir adet iç filtrem var, bu filtre salyongozlar için uygun olur mu ? Yoksa şelale filtre mi almalıyım ? Ayrıca sıcaklık ve bakım önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler <3
Salyangozunuzun türü nedir acaba? Elma salyangozumu,neritemi veya başka bir türmü? İç filtrede koyabilirsin ama çok fazla akım yapar suda elma salyangozları o kadar oksijene ihtiyaç duyan canlılar değil. Şelale filtre alman daha iyi. Tabii imakanın yoksa iç filtrede olur. Onun dışında sıcaklık 20 22 arası ideal o kadar sıcağa gerek yok. Diğer yandan salyangozlar çok hızlı ürer ve 25 adet 30 litreye fazla en az 3 4 litre ayırsan iyi olur.

tubi362

Yumurta
Üye
Salyangozunuzun türü nedir acaba? Elma salyangozumu,neritemi veya başka bir türmü? İç filtrede koyabilirsin ama çok fazla akım yapar suda elma salyangozları o kadar oksijene ihtiyaç duyan canlılar değil. Şelale filtre alman daha iyi. Tabii imakanın yoksa iç filtrede olur. Onun dışında sıcaklık 20 22 arası ideal o kadar sıcağa gerek yok. Diğer yandan salyangozlar çok hızlı ürer ve 25 adet 30 litreye fazla en az 3 4 litre ayırsan iyi olur.
Bilgiler için teşekkür ederim, sıcaklığı biraz daha soğuk tutsam üremelerini engelleyemez miyim ? Bugün ilk defa akvaryumuma salyongoz koydum ve kendimi izlemekten alamıyorum. Kesinlikle onlara özel bir akvaryum kurmam gerekli. Ürememeleri için ne yapabilirim ?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Türüne bağlı, fotoğraf atar mısınız? Ramshornsa engelleyemezsiniz, neriteyse zaten üretme imkanınız yok, elma salyangozuysa suyun dışına yumurtladıkları için düzenli olarak yumurtaları imha ederseniz kontrol altında tutmuş olursunuz, posoysa da hızlı üremezler kontrol altında tutabilirsiniz.

tubi362

Yumurta
Üye
Türüne bağlı, fotoğraf atar mısınız? Ramshornsa engelleyemezsiniz, neriteyse zaten üretme imkanınız yok, elma salyangozuysa suyun dışına yumurtladıkları için düzenli olarak yumurtaları imha ederseniz kontrol altında tutmuş olursunuz, posoysa da hızlı üremezler kontrol altında tutabilirsiniz.
Selamlar, bilgiler için teşekkür ederim. Fotoğrafı attım bakma şansınız var mıdır ?

Ekli dosyalar

• IMG_0334.jpeg
    IMG_0334.jpeg
    56.2 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_0333.jpeg
    IMG_0333.jpeg
    36.1 KB · Görüntüleme: 7

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Elma salyangozu, dediğim şekilde nüfuslarını kontrol altında tutabilirsiniz. Youtube'dan yumurtalarına bakmanızı öneririm fikir olması açısından. Rica ederim, her zaman.