Salgın hastalık (?)

Yecan

Yumurta
Üye
Akvaryuma her baktığımda yeni bir sorunla karşılaşıyorum. 2 gün önce akvaryumdaki bir balığın bir organı dışarı çıkmıştı (bence).
O balığı ayırdım, tekrar baktığımda bir sıkıntı gözükmüyordu ve balığı tekrar akvaryuma koydum. Dün akşam akvaryumda yeni istilacı salyangozlar türedi ve birkaç saat sonra hasta olan balık öldü. Balığı akvaryumdan çıkardım ama atmadım. Bir gece boyunca bir kapta suyun içinde durdu. Bu sabah balığı atacakken karnının yeşil olduğunu fark ettim.

Akvaryumdaki salyangozları ayıklamaya başladım. Bu arada suyun birazcık yeşilleştiğini fark ettim. Sonra bir balığın sağ gözünün sol gözünden daha büyük olduğunu gördüm, onu da ayırdım. Hemen balığı deneyimli birine götürdüm. Balığın başının sağ ucu zaten kararmıştı. Yolda balığın gövdesinde ve sol gözünde yeşillenme olduğunu gördüm. (Bu yeşil renk ölen balığın karnındaki yeşilden daha farklı ölen balık çimen yeşili bu balık küflenmiş gibi)

Balığı göstermeye gittiğim kişiye ulaşamadım. Ne yapmalıyım?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bunların hiçbirinin adi salyangozlarla alakası olamaz. Yüksek ihtimal organı dışarı çıkmış dediğiniz balık kabızdı, gördüğünüz şeyde dışkısıydı. Adi salyangozlar zararsızdır, tek kötü yanı görüntü kirliliği. Katil salyangozla çözebilirsin bu problemi. Gözü garip olan balığın fotoğraflarını atar mısın? Suyun yeşilleşme problemi de yeşil su problemi diye bir olay var. Bir takım alglerin çoğalmasıyla oluşuyor. Yüksek nitrat da ve akvaryumun gün ışığı görmesi halinde olabiliyor. Filtre malzemelerinden ve ne sıklıkla su değişimi yaptığından bahsedebilir misin? Akvaryumun aydınlatması nasıl oluyor, gün ışığı görüyor mu?

Yecan

Yumurta
Üye
Bunların hiçbirinin adi salyangozlarla alakası olamaz. Yüksek ihtimal organı dışarı çıkmış dediğiniz balık kabızdı, gördüğünüz şeyde dışkısıydı. Adi salyangozlar zararsızdır, tek kötü yanı görüntü kirliliği. Katil salyangozla çözebilirsin bu problemi. Gözü garip olan balığın fotoğraflarını atar mısın? Suyun yeşilleşme problemi de yeşil su problemi diye bir olay var. Bir takım alglerin çoğalmasıyla oluşuyor. Yüksek nitrat da ve akvaryumun gün ışığı görmesi halinde olabiliyor. Filtre malzemelerinden ve ne sıklıkla su değişimi yaptığından bahsedebilir misin? Akvaryumun aydınlatması nasıl oluyor, gün ışığı görüyor mu?
Pipo filtre kullanıyorum, akvaryum güneş ışığı alan bir yerde.

Bir balığa da aynısı olmaya başladı, aynı tür.

Ekli dosyalar

• C976DCB4-633A-4C30-B584-0D84E4EC7B97.jpeg
    C976DCB4-633A-4C30-B584-0D84E4EC7B97.jpeg
    28 KB · Görüntüleme: 11
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Net belli olacak şekilde çekebilir misiniz? Gözüne perde inmiş gibi bir görüntü var mı, göz dışa doğru çıkık mı? Aklıma tek gelen şey göz fungusu, internetten fotoğraflarına bakar mısınız? Benziyor mu diye. Yeşil su da güneş ışığından kaynaklı. Akvaryumun fotoğrafını da atabilir misiniz? Bir çok şey olabilir, tahminde bulunabilmemiz için detaylı bilgi sunmanız lazım.