Sakallı ejder

Tengenuzui

Yumurta
Üye
Merhabalar sakallı ejder edinmek istiyorum izleyeceğim yolları anlatacak birisi var mı acaba ilk olacak daha yeni başlayacağim

Bulut_Mercan

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Üye
Youtube'dan videolar izleyin gerekli bilgileri edinin. Daha sonra teraryum kurulumuyla başlarsınız teraryum hazır olunca canlıyı alırsınız.
Bu arada Sakallı ejder çok masraflı bir canlıdır biliyorsunuzdur umarım?

Ünal

Yumurta
Üye
Önce bilgi edin sonra facebook gurupları dan veya watsap gurupları dan bula bilirsin

Umudu

Media
Yardımsever
Üye
Sakallı ejderin sağlığı için en az 2 3 farklı çeşit canlı yem beslemeniz gerekiyor, ayrıca çeşitli sebze meyvelerle de besleyebilirsin. Diyetinin yaklaşık yüzde yetmişini canlı yemler oluşturmalı. takviye olarak calsiyum ve multivitamin kullanıyorum ben. Teraryum için ısıtıcı lamba, uvb lamba ve saklanabileceği bir mağara yeterli olur. En az 1m bir teraryum gerekli. Uvb lamba ve canlı yemler masraflı olabiliyor. İyice düşünerek almanı öneririm, çoğu sürüngene göre daha fazla bakım istiyor. Ömürleri de yaklaşık 10-15 yıl, uzun vadede seninle olacak :)

Tengenuzui

Yumurta
Üye
Başlangıç için güzel bir tür mü bir de masraftan kastınız nedir

Bulut_Mercan

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Üye
Başlangıç için güzel bir tür mü bir de masraftan kastınız nedir
Hem canlının fiyatı yüksek hem teraryum boyutlarının çok büyük olması gerekiyor hem de uvb ışık masrafı var 6 ay-1 yılda bir değistimeniz gerekiyor 500tl civarı en az. Yem de çok yiyorlar kendiniz üretim yapmassanız para yetişmez yem masrafına. Eğer bütçeniz yeterliyse başlangıç için çok güzel bir canlı tavsiye ederim.

Umudu

Media
Yardımsever
Üye
Bence başlangıç için geckolar daha iyi