Reticulitermes lucifugus ( Akdeniz termiti) bakımı

atako

Majör
Üye
İnternette Akdeniz termiti satan birini buldum. Uzun zamandır aradığım bir tür olduğu için hemen satın aldım. Ancak forumda bu türün bakımıyla ilgili bir rehber bulamadım. Forumdaki önceki konulardan odunla beslendiklerini biliyorum fakat nasıl bir kurulum yapılması gerektiğini, odun parçalarının yaş mı yoksa kuru mu olması gerektiğini ve ne şekilde verilmesi gerektiğini bilmiyorum.
Şekerli su veriliyor mu? Canlı yem vermek gerekiyor mu; gerekiyorsa hangi aralıklarla ve nasıl verilmelidir?
Bu tür hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

ben10

Majör
İlklerden
Üye
elimde 3 adet var. ben geniş tüplere çürüyen tahtalardan yaptığım nemlendirdiğim talaşları pamuk ve az miktarda çürüyen ağaçların olduğu bölgeden toprak ekledim. canlı yem, şekerli su vs ekstra besine ihtiyaçları yok. selülozla besleniyorlar. gözlemlemesi zor ışığa çok tepki veriyorlar ve çok ince yerlere saklanmayı seviyorlar. gelişim hızları güzel ama şahsen karınca gözlemlemek kadar keyifli olduğunu düşünmüyorum. Ben hepsini Mayıs sonunda çok büyük bir uçuşta buldum. Şuan hepsinin 20-30 işçisi birkaç tane de askeri var

Son düzenleme: