PVA Sünger Nasıl Kullanılır?

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Merhabalar. Bu rehberde pva süngerin ne olduğunu, avantajlarını, nasıl bulunabileceğini ve nasıl kullanılacağını anlatacağım.

● PVA Sünger Nedir?

PVA sünger kuruyunca sertleşen, normal süngere kıyasla çok daha fazla su tutan bir malzemedir.

● Avantajları Nelerdir?

Normal pamuğa göre bakteri ve küfe karşı daha dirençlidir ve yapısı itibariyle karıncalar neredeyse hiç kazamadığı için ileriki zamanlarda koloninin pamuğu delmesini engeller.

● Nasıl Bulunabilir?

Büyük alışveriş sitelerinde sihirli sünger adıyla bulunabilir.

● Nasıl Kullanılır?

Kullanımı genel itibariyle pamukla aynı ama kullanacağımız tıpayı hazırlarken bir takım şeylere dikkat edilmeli.

İlk olarak süngerden görseldeki gibi genişliği 1,5-2,5 cm olan bir parça kesin (genişliği beslediğniz türün istediği nem düzeyine göre ayarlayabilirsiniz).
1000037086.jpg

Sonra bu kestiğiniz parçayı görselde işaretlediğim gibi ortadan ikiye kesin. (Ben burada bir parçadan 2 tıpa çıkacak şekilde anlattım, 3 tıpa da çıkabilir ama ben 3 tıpa elde ederek yaptığımda su basması yaşadım yani 2'ye bölmenizi öneririm)
1000037087.jpg

Son olarak da kestiğimiz parçayı test tüpünün ağzından referans alarak test tüpünden daha geniş olacak şekilde yuvarlak bir şekle getiriyoruz. Test tüpünü yuvaralak şeklini verdiğmiz tıpamızın üstüne kuyduğumuzda test tüpünün ağzını tamamen kapatmalı. Eğer bir noktada boşluk kalırsa veya bir tık geniş olmazsa su kaçağı olabilir. Ayrıca olabildiğince yuvarlak seklinde olması önemli çünkü eğer sivri bir köşe kalırsa bu kösenin test tüpünün içnde kıvrılması sebebiyle suyun geçebileceği küçük bir kanal oluşuyor. Sonuç olarak tıpamız yaklaşık şu şekilde görünmeli.

1000037090.jpg

Bu rehberi deneyimlerim neticesinde edindiğm bilgilerle hazırladım, ek bir kaynak kullanmadım. Umarım sizler için faydalı bir rehber olmuştur.

Ekli dosyalar

• 1000037088.jpg
    1000037088.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 1
  • 1000037090.jpg
    1000037090.jpg
    10.7 KB · Görüntüleme: 1