Pupalar böcek olmuyor

Berat38

Larva
Üye
Hocam, şimdi un kurtlarım pupa ama böcek olmuyor. Morio kurtlarım tek tek kaplarda olmasına rağmen pupa olmuyor. Cevaplarsanız sevinirim.

Macropyre

Larva
Üye
Morio kurdu beslemediğim için onun hakkında pek yorum yapamicam ama un kurtları pupasını nerede nasıl muhafaza ediyorsun? Şahsen ben koloniyi günde 1 kez kontrol ediyorum pupa olanları ayrı bir kaba alıyorum, aldığım kapta hiçbir şey yok dümdüz kap. hava almaları için üstü açık sadece. Pupa evreleri 1-3 hafta arası sürüyor diye geçiyor genel olarak ama benimkiler 1-2 hafta içerisinde böcek olmuşlardı. Daha yeni pupa oldularsa biraz bekle böcekleşirler. Zaten yakından bakarsan pupalarda siyah gözler belirginleşmeye başlayacak başta, onu gördüysen bile rahatlayabilirsin çıkması yakındır :D

holloway

Larva
Üye
Baktığınız kabın nemi nasıl? Pupalar kuruyup kalıyor mu?

Berat38

Larva
Üye
Hocam ben aslında un kurdu pupalarinda yataklık ve patates koyuyordum hala yataklık var almadım ama patates koymuyorum.
Morio kurtlari ise yataklık ve patates koyuyordum çünkü pupa olmuyorlar.

holloway

Larva
Üye
Soru sordunuz cevap verdim ve cevap bekliyorum
Morio kurtlarını uygun kaba aldıktan sonra nemini ayarlayabilirseniz pupa halinden böceğe geçiş yapacaktır. Un kurtları da aynı şekilde, eğer baktığınız alan aşırı dar değilse illaki zamanla pupa olurlar. Un kurdu pupalarını da ayrı bir kaba almanızı öneririm. Şahsen ben kendi pupalarımı üstüne birkaç tane delik açtığım basit plastik bir kapta muhafaza ediyorum. Bu şekilde kayıplar çok az oluyor.