Messor kraliçemin bir sürü larvası olduğunu görebiliyorum fakat pupası olup olmadığını anlayamadım. Kraliçemin pupası var mı? Varsa işçiler ortalama kaç haftada çıkar?
Anladım hocam.Çoğu yumurtası larva evresine geçtikten sonra tekrar yumurtladığını gördüm.Şimdi yavaş yavaş onlarda gelişmiş,bukadar fazla yumurtlaması güzel haber olsa gerek.Hocam, pupa yok gibi ama yakında pupa olurlar. Yaklaşık 4 haftaya ilk işçilerinizi çıkar diye düşünüyorum.
Evet hiç işçi olmamasına göre gayet iyi yumurta var biraz da sabır işi tabii ama kraliçe gayet güzelAnladım hocam.Çoğu yumurtası larva evresine geçtikten sonra tekrar yumurtladığını gördüm.Şimdi yavaş yavaş onlarda gelişmiş,bukadar fazla yumurtlaması güzel haber olsa gerek.
Sizin adınıza sevindim, yumurtlaması gerçekten güzel bir haber.Anladım hocam.Çoğu yumurtası larva evresine geçtikten sonra tekrar yumurtladığını gördüm.Şimdi yavaş yavaş onlarda gelişmiş,bukadar fazla yumurtlaması güzel haber olsa gerek.
Hava koşullarından kaynaklı kraliçenin normal şartlar altında ilk işçisinin çıkması gereken süreden daha fazladır elimde bulunması ve hala yumurtaların larva evresinde olması ne yalan söyleyim çok tatmin etmedi.İlk işçiyi heyecanla bekliyorum.Evet hiç işçi olmamasına göre gayet iyi yumurta var biraz da sabır işi tabii ama kraliçe gayet güzel
Teşekkür ederim hocam.Sizin adınıza sevindim, yumurtlaması gerçekten güzel bir haber.
Kesinlikle aynısını lasius cinsi kraliçem de yaşamıştım gerçekten sabır istiyor hava şartları da gayet oynatabiliyor süreyiHava koşullarından kaynaklı kraliçenin normal şartlar altında ilk işçisinin çıkması gereken süreden daha fazladır elimde bulunması ve hala yumurtaların larva evresinde olması ne yalan söyleyim çok tatmin etmedi.İlk işçiyi heyecanla bekliyorum.
Teşekkür ederim hocam.