Nanitikten direk böyle olması normalmi?Media yada majör işçi pupası.
Alışılagelmiş bir şey değil ama sorun olmaz.Nanitikten direk böyle olması normalmi?
Bende sorun olacağını düşünmemiştim ama ilk kolonim pupaların boyutunu bilmiyorum. gözüme fazla büyük gelmişti.Alışılagelmiş bir şey değil ama sorun olmaz.
İyi bir şey ilk media 40-50 işçi civarında alınıyor genelde.Bende sorun olacağını düşünmemiştim ama ilk kolonim pupaların boyutunu bilmiyorum. gözüme fazla büyük gelmişti.
Evet genelde şaşırıyor insanlar benim 17 işçim oldu 3 tane nanitik öldü ve şimdiden 2 tane media işçim var. Büyük bir larvam var muhtemelen majör olduğunu düşünüyorum çünkü 1.5 aylık süreçte gördüğüm en nüyük pupa kolonideki.İyi bir şey ilk media 40-50 işçi civarında alınıyor genelde.
Eğer majör olursa işçi protein desteğine başlamanız gerekir. Majörler az protein eksikliğinden yumurtaları falan yiyebiliyormuş. Forumdaki birisi yaşamıştı sanırım net hatırlamıyorum.Gözüme büyük geldiği için soruyorum yandaki nanitik işçiler.
Protein eksik olursa major çıkmaz koloniden.Evet genelde şaşırıyor insanlar benim 17 işçim oldu 3 tane nanitik öldü ve şimdiden 2 tane media işçim var. Büyük bir larvam var muhtemelen majör olduğunu düşünüyorum çünkü 1.5 aylık süreçte gördüğüm en nüyük pupa kolonideki.
Eğer majör olursa işçi protein desteğine başlamanız gerekir. Majörler az protein eksikliğinden yumurtaları falan yiyebiliyormuş. Forumdaki birisi yaşamıştı sanırım net hatırlamıyorum.
Protein eksikliğinden yumurta yenmesi majör olmadan da olur, illa majörün yemesi gerekmez. Burada kastettiğiniz nedir? Ayrıca protein desteği derken canlı yemi mi kastettiniz? Messorların gelişmek için tohum dışında proteine ihtiyacı yoktur ama canlı yem gelişimi hızlandırır.Eğer majör olursa işçi protein desteğine başlamanız gerekir. Majörler az protein eksikliğinden yumurtaları falan yiyebiliyormuş. Forumdaki birisi yaşamıştı sanırım net hatırlamıyorum.