Protein Takviyesi ve Şekerli Su

garipadam

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bu hobiye yeni başladım ve bir süredir aklımda olan bir konuda sizden yardım almak istiyorum. Yakın zamanda Messor cinsi bir kraliçe karınca siparişi verdim. İlk işçilerin çıkmasından sonra besleme yapmayı planlıyorum.

Protein takviyesinin gerekli olduğunu biliyorum ancak un kurdu, hamam böceği gibi canlıları eve sokmak istemiyorum. Hem hijyen açısından endişelerim var hem de bu tür böceklere karşı hafif bir fobim bulunuyor.

Bu nedenle, böcek kullanmadan protein ihtiyacını karşılayabileceğim alternatif besinler arıyorum. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bir de ek olarak, karıncalara vereceğimiz şekerli suyun doğru tarifi nedir? Oranları nasıl ayarlamalıyım, herhangi bir özel öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkür ederim, iyi hobiler dilerim!

pegasuZX

Nanitik
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bu hobiye yeni başladım ve bir süredir aklımda olan bir konuda sizden yardım almak istiyorum. Yakın zamanda Messor cinsi bir kraliçe karınca siparişi verdim. İlk işçilerin çıkmasından sonra besleme yapmayı planlıyorum.

Protein takviyesinin gerekli olduğunu biliyorum ancak un kurdu, hamam böceği gibi canlıları eve sokmak istemiyorum. Hem hijyen açısından endişelerim var hem de bu tür böceklere karşı hafif bir fobim bulunuyor.

Bu nedenle, böcek kullanmadan protein ihtiyacını karşılayabileceğim alternatif besinler arıyorum. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bir de ek olarak, karıncalara vereceğimiz şekerli suyun doğru tarifi nedir? Oranları nasıl ayarlamalıyım, herhangi bir özel öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkür ederim, iyi hobiler dilerim!
Tavsiye etmiyorum ama Hindi füme,sosis,salam,sucuk,kıyma,tavuk,kırmızı et,az yağlı somon balığı olabilir. Ama önermiyrum tohum ver hayvanlara. Yanına nadiren bunları ver.

garipadam

Yumurta
Üye
Tohum olarak ne önerirsiniz? Hazır olarak Pet Shoplarda satılan kabuksuz muhabbet kuşu yemi kullansam sıkıntı olur mu?

LDP

Yumurta
Üye
Kuş yemi, tavuk göğsü, yumurta beyazı veya sarısı, Çiya tohumu, buğday ve tuzsuz kuruyemiş verebilirsin.

pegasuZX

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hocam çim tohumu koy çok seviyorlar. Yanına haftada bir kere tavuk vb. şeyler koy.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Canlı yem dışında pek bir alternatifiniz maalesef yok, üzgünüm.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Canlı yem ve tohum dışında sayılan tüm besinler diyetin %5'i gibi kaba bir rakamı oluşturduğu sürece verilebilir denebilir.