Prensler kanatlı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ijsru

Yumurta
Üye
Kanatlı karınca buldum bir sürü ama yarısı da kanatsız. Kanatsız olanlar prens olabilir mi?

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kanatlı karınca buldum bir sürü ama yarısı da kanatsız. Kanatsız olanlar prens olabilir mi?
Hayır kanatlı olanlar prens veya prenses olabilir ama kanatsızlar prenses. Fotoğraf atarsanız daha iyi bir şey söyleyebilirim.

qwerty

Larva
Üye
Kanatsızşar kesin olarak kraliçe kanatsızlara kanatlı eklersen prenses veya kanatlarını dökmemiş kraliçe olur kraliçelere göre abdomeni ve kafası küçük sırtı büyükse prenstir

ayazxxx

Yumurta
Üye
Kanatsızşar kesin olarak kraliçe kanatsızlara kanatlı eklersen prenses veya kanatlarını dökmemiş kraliçe olur kraliçelere göre abdomeni ve kafası küçük sırtı büyükse prenstir
döllenmeyenler de kanadını dökebilir ve o kraliçe olmaz işçi gibi çalışabilir

HAYGAME

Pupa
Üye
photo_5767248425866347961_x.jpg
Öncelikle elindeki karıncayı karşılaştır. Prenses ve prens arasındaki ayrım zaten barizdir kafası thoraxına göre küçük olur. Sineğe benzer. Prenses de ise vücud birbirine orantılıdır. Prensler kanat dökmez ama kopmuş olabilir. Eğer ki prenses ise; prensesler kanat döker eğer ki kanat dökmüşse bu çiftleşmiş olduğunu gösterir buna artık ''kraliçe'' olarak hitap edebilirsin! Daha fazla yardımcı olabilmemiz için fotoğraf atmanı öneririm! :)

ijsru

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 58693
Öncelikle elindeki karıncayı karşılaştır. Prenses ve prens arasındaki ayrım zaten barizdir kafası thoraxına göre küçük olur. Sineğe benzer. Prenses de ise vücud birbirine orantılıdır. Prensler kanat dökmez ama kopmuş olabilir. Eğer ki prenses ise; prensesler kanat döker eğer ki kanat dökmüşse bu çiftleşmiş olduğunu gösterir buna artık ''kraliçe'' olarak hitap edebilirsin! Daha fazla yardımcı olabilmemiz için fotoğraf atmanı öneririm! :)
Hııı şimdi anladım ben prens te görmüşüm aslında ama ben onları çok küçük karınca türü falan sandım teşekkür ederim

HAYGAME

Pupa
Üye
döllenmeyenler de kanadını dökebilir ve o kraliçe olmaz işçi gibi çalışabilir
Elbette prensesler ve prensler uçuş olmadan diğer işçiler gibi yuvada çalışır. Ancak çiftleşmemiş bir prensesin veya prensin zorla olmadan kanat dökeceğini sanmıyorum.

Hııı şimdi anladım ben prens te görmüşüm aslında ama ben onları çok küçük karınca türü falan sandım teşekkür ederim
Rica ederim.

ayazxxx

Yumurta
Üye
İlk defa duyuyorum hocam.
Kendi kolonisini kuramayan prensesler yani uçuş yapamayanlar. kendi kraliçesinin yanında işçilik yapar. Bu prensesler dölsüz yumurta bırakıyor bu yüzden sadece prens üretebilyorlar.işçi karıncalar onlara bakmayı bıraktığındada ölüyorlar. Yani kanat dökmesi %100 döllenmiş olduğu anlamına gelmez.

HAYGAME

Pupa
Üye
Kendi kolonisini kuramayan prensesler yani uçuş yapamayanlar. kendi kraliçesinin yanında işçilik yapar. Bu prensesler dölsüz yumurta bırakıyor bu yüzden sadece prens üretebilyorlar.işçi karıncalar onlara bakmayı bıraktığındada ölüyorlar. Yani kanat dökmesi %100 döllenmiş olduğu anlamına gelmez.
Yararlandığın kaynak veya videoyu verebilir misin? İlk defa duyuyorum, merak ettim.

ayazxxx

Yumurta
Üye
Yararlandığın kaynak veya videoyu verebilir misin? İlk defa duyuyorum, merak ettim.
Karınca kolonilerinde uçuş yapamayan ama işçi gibi çalışan prensesler, yani kanatlı veya kanatsız ama döllenmemiş genç kraliçeler, ilginç bir biyolojik durumdur. Bunlara genellikle "ergatoid kraliçe", "döllenmemiş prenses" ya da "işçi benzeri prenses" denir. Şimdi detaylı şekilde açıklayayım:

🧬 Nedir Bu Prensesler?​

Bunlar aslında kraliçe olarak gelişmiş ama bir sebepten dolayı çiftleşememiş veya uçuşa katılamamış dişilerdir. Genetik olarak işçilerle aynı olabilirler, ama morfolojik olarak kraliçeye benzerler (büyük vücut, göğüs yapısı vs.). Bu bireyler bazen kolonide kalıp işçi gibi çalışır, hatta bazı durumlarda yumurta bile yapabilirler, ama yumurtaları döllenmediği için sadece erkek bireyler çıkar.

🐜 Bu Durumun Nedenleri:​

1. Uçuş Zamanını Kaçırma: Uçuş günü uygun hava koşulları olmazsa ya da kraliçe yeterince gelişmemişse uçmaz.
  2. Fiziksel Yetersizlik: Kanatları tam gelişmemiş, gövdesi zayıf ya da hastalık taşıyorsa uçamaz.
  3. Kolonide Tutulma: Bazı koloniler, tüm prenseslerin uçmasını engelleyebilir (özellikle çok kalabalık veya baskın kolonilerde).
  4. Ergatoid Durum: Bazı türlerde (örneğin bazı Messor veya Pheidole türleri), kanatsız ama kraliçe gibi işleyen bireyler doğrudan kolonide kalmak üzere gelişir.

🛠 Ne İşe Yararlar?​

• Koloniye ekstra iş gücü sağlarlar.
  • Eğer koloni kraliçesini kaybederse ve bu dişi hala yumurtlayabiliyorsa, erkek üretip yeni döngü başlatabilir.
  • Bazen ikincil koloni başlatma girişiminde bulunurlar (başarısız olsa bile).

🔍 Gözlemci İçin İpuçları:​

• Normal işçilere göre biraz daha iri olabilirler.
  • Kanat izleri olabilir.
  • Yumurtlamaya çalıştıklarını gözlemleyebilirsin (ama döllenmemiş yumurtalar verirler).
  • İşçiler gibi çalışırlar: besleme, temizlik, tünel kazma.

Örnek Türler:​

• Lasius niger: Genelde tüm genç kraliçeler uçuş yapar ama nadiren bazıları kolonide kalabilir.
  • Messor spp.: Nadiren kolonide kalan kraliçemsi bireyler gözlemlenebilir.
  • Formica spp.: Kolonide kalıp işçilere katılan genç dişilere rastlanabilir. bu sana yardımcı olur

Fairtale

Nanitik
Üye
bu yazıyı kendiniz mi yazdınız? yoksa yapa zeka ile mi?

ayazxxx

Yumurta
Üye
yapay zeka zaten bu hobi hakkında biraz bilgiliysen bunu bilirsin

Fairtale

Nanitik
Üye
bu hobide yapay zekayı kullanmayın lütfen birde bilgi paylaşmı olan bir forumda bunu paylaşmayınız insanlar buraya öğrenmeye veya anlatmaya geliyor yapaz zekayı herkez yapar

ayazxxx

Yumurta
Üye
bu hobide yapay zekayı kullanmayın lütfen birde bilgi paylaşmı olan bir forumda bunu paylaşmayınız insanlar buraya öğrenmeye veya anlatmaya geliyor yapaz zekayı herkez yapar
bence burada gayet güzel anlatmış istersen mod lara sorabilirsin kendi bildiklerimi yapay zekaya yazdırdım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...