Satın almayı düşünüyorum mart aylarında satıcı bulabilir miyim?Camponotus inflatus ülkemizde kayıtlı bir tür değil. Prenolepis nitens için uçuşları beklemeniz lazım, Mart-Nisan gibi uçuşları oluyor aramaya başlayabilirsiniz.
Sarı site dediğiniz Sahibinden ise, Sahibinden üzerinden alışveriş yapılmasını önermiyorum. Hobiyi sadece para için yapan insanlar bulduğu 30 liralık kraliçeyi 500 liraya satmaya çalışıyorlar çoğu zaman. Hobiye yeni başlayan hevesli hobiciler bazen piyasa araştırması yapmadan veya yapamadan alıyorlar. Karınca siteleri her ne kadar piyasanın üzerinde satsa da yine de Sahibinden sitesindekiler kada kazıkçı değil.Tabikide bulabilirsiniz örneğin sarı sitede veya diğer türk karınca sitelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.
Haklısın ama şuanda uçuşlar olmadığı için bu fiyatlara koymaları gayet normal işi bilmiyenleri tuzağa çekiyor zaten uçuşlardan sonra sahibindede bulabilirsiniz anlamında söylemiştim. Keza ben uçuşlardan sonra ilanlara bakarım ve toplu olarak alırsam 500 600 tlye bir sürü kraliçe satıcısı buluna bilir.Sarı site dediğiniz Sahibinden ise, Sahibinden üzerinden alışveriş yapılmasını önermiyorum. Hobiyi sadece para için yapan insanlar bulduğu 30 liralık kraliçeyi 500 liraya satmaya çalışıyorlar çoğu zaman. Hobiye yeni başlayan hevesli hobiciler bazen piyasa araştırması yapmadan veya yapamadan alıyorlar. Karınca siteleri her ne kadar piyasanın üzerinde satsa da yine de Sahibinden sitesindekiler kada kazıkçı değil.
Aşağıya Sahibinden'de bulunan bazı ilanları atıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 45969
5 İşçili Camponotus lateralis kolonisi içine sığabileceğim kadar büyük bir formikaryum içinde 1500 TL
Ekli dosyayı görüntüle 45972
Camponotus kolonisi 500 TL
Ekli dosyayı görüntüle 45973
10 işçili ve 2 tane yumurtalı Lasius kolonisi toplam 1250 TL
Prenolepsis nitens Türkiye'de hangi bölgelerde yaşıyor?Camponotus inflatus ülkemizde kayıtlı bir tür değil. Prenolepis nitens için uçuşları beklemeniz lazım, Mart-Nisan gibi uçuşları oluyor aramaya başlayabilirsiniz.
Akdeniz ve Anadolu bölgeleri dışında kayıtları mevcut hocam. Yoğunluklu olarak Marmara bölgesinde bulunuyor.Prenolepsis nitens Türkiye'de hangi bölgelerde yaşıyor?
En güney illerin kuzeyindeki illerde ve biraz da batıda, basit tabirle ülkenin sol üstünde yaşıyorlar genel olarak. Sıcakta uzun yaşayamayan bir tür, soğuk seviyor. Bu yüzden akdeniz illeri pek uygun değil. Sıcaklık 25 derecenin üzerine çıkınca fazla yaşamaz, bedenindeki mantar ve bakteriler aşırı çoğalıp bireyi öldürüyor. 18 derece verimli bir sıcaklık olur sanırsam.Prenolepsis nitens Türkiye'de hangi bölgelerde yaşıyor?
Hocam nitens kolonilerine bu kadar verilmez diye düşünüyorum mart-nisan gibi çıkıp bolca bulunabilir şahsen ben messor ararken çok görüyordum. Bu arada uzun zaman oldu bayağıdır konuşmuyoruzSarı site dediğiniz Sahibinden ise, Sahibinden üzerinden alışveriş yapılmasını önermiyorum. Hobiyi sadece para için yapan insanlar bulduğu 30 liralık kraliçeyi 500 liraya satmaya çalışıyorlar çoğu zaman. Hobiye yeni başlayan hevesli hobiciler bazen piyasa araştırması yapmadan veya yapamadan alıyorlar. Karınca siteleri her ne kadar piyasanın üzerinde satsa da yine de Sahibinden sitesindekiler kada kazıkçı değil.
Aşağıya Sahibinden'de bulunan bazı ilanları atıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 45969
5 İşçili Camponotus lateralis kolonisi içine sığabileceğim kadar büyük bir formikaryum içinde 1500 TL
Ekli dosyayı görüntüle 45972
Camponotus kolonisi 500 TL
Ekli dosyayı görüntüle 45973
10 işçili ve 2 tane yumurtalı Lasius kolonisi toplam 1250 TL
Nitens piyasasını bilmesem de genel olarak Türkiye'deki çoğu türe bin TL verilmez bence. Koloni aşırı kalabalıksa ve tür değerli ise belki.Hocam nitens kolonilerine bu kadar verilmez diye düşünüyorum mart-nisan gibi çıkıp bolca bulunabilir şahsen ben messor ararken çok görüyordum. Bu arada uzun zaman oldu bayağıdır konuşmuyoruz.