Prenolepis nitens Hk. Soru

Emir1

Pupa
Üye
1000025773.jpg

Merhaba, 12 Mart'ta bulduğum Prenolepis nitens kraliçemin ilk işçilerini 16 Haziran'da gözlemledim. Ancak karıncaların bulunduğu ortam 25 derecelere kadar çıkıyor. İleriki dönemde daha da ısınması muhtemel. İşçilerin çıkması, mantar oluşma ihtimalini azaltır mı ya da nasıl bir yol izlemeliyim?

Mustafaf

Media
Üye
Nitensler için bu sıcaklık çok fazla düşürmeniz gerek, mesela bir fan ile bulunduğu kabı soğutabilirsiniz. Birisi vardı mini buz dolabında bakıyordu.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Sıcaklık fazla yüksek, mümkünse 15 derecelere kadar düşürün. Soğutmak için buzdolabına koyabilirsiniz, termal bir çantaya buz küpleri koyarak tüpü çantada tutabilirsiniz veya strafor bir kutuya soğutucu fan bağlayarak soğutmayı sağlayabilirsiniz. Bu türün üzerinde taşıdığı aspergillus nomiae adlı mantar oda sıcaklığı veya üstünde aktif olur ve koloniyi öldürür. İşçiler küfü ve oluşan pisliği halledebilirler ama üzerlerinde taşıdıkları mantara bir şey yapamazlar, koloninizi soğuk bir alanda tutmalısınız.

Son düzenleme:

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam öncelikle tebrik ederim, ilk işçinizi almak büyük bir gurur kaynağı olmalıdır. Strafor köpük kutunun içini alüminyum folyo ile kaplayarak sıcaklığı koruyabilirsiniz. İçeriyi soğutucu fan ile soğutup içeriyi soğuk tutarsınız.

Emir1

Pupa
Üye
Yanıtlarınız için herkese teşekkür ederim. Hasan hocamın yaptığı gibi mini buzdolabı alacağım ama boyut problemini yaşamamak için farklı bir marka tercih edeceğim. İdareten strafor buzdolabına buz koyup saklamayı düşünüyorum.

Emir1

Pupa
Üye
Merhaba, dolap elime ulaştı. Karıncaları tutmam gereken güvenli alt sınır nedir? Şuan en düşük 14.2 dereceyi gördüm. Gün içinde 15-16 derece civarlarında seyrediyor.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhaba, dolap elime ulaştı. Karıncaları tutmam gereken güvenli alt sınır nedir? Şuan en düşük 14.2 dereceyi gördüm. Gün içinde 15-16 derece civarlarında seyrediyor.
Merhaba, sıcaklık - derecelere düşmediği sürece problem yok. 15-16 derece civarı gayet iyidir. 😊 👍