Popülasyon sorunu

Öncelikle selamlar arkadaşlar, messor kolonimde yaşadığım (başlıktada belirttiğim üzere) çok hızlı üreme ve alan yetersizliği sorunu çekmeye başladım. Bu sorun için neler yapmam gerekiyor, neler öneririrsiniz sizlerin cevaplarını merak ediyorum. Açıkçası ben outworlda avcı türler bırakma taraftarıyım herhangi birkaç örümcek türü yada karınca aslanı veya yavru 3-5 tane mantis fln gibi hem ekolojik dengeyi korur hemde doğa yaşamını gözlemlerim diye düşünüyorum ancak olası riskleri de fazla "benim düşüncemin" örneğin; karıncalar bu avcı türleri öldürüp ekstra protein alarak daha da nüfuslarını arttırabilir ve buna bağlı olarak parazit riski de gözler önünde olacak ama emin değilim ne yapacağım hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Dkdklse

Nanitik
Üye
Aslında kolonilerinin büyümesi bir çok hobicinin istediği birşeydir... Rahatlamak için canlılarınızın yaşam alanını büyütülmek en sağlıklısı olucaktır diye düşünüyorum. Owdan ziyade çoklu test tüpü sistemleri veya (varsa) owun içine formikaryum yerleştirilebilir. Veya verdiğiniz besini bir miktar azaltmak nüfus artışını yavaşlatabilir.

Avcı eklemek sizinde bahsettiğiniz sebeplerden mantıklı değil. Ama belki etobur bitki.... Ayrıyeten bunu doğru da bulmuyorum. Sonuçta siz o canlıyı bu durumu göze alarak aldınız. Hiç yapamıyorsanız koloniyi sahiplendirebilirsiniz.

Son düzenleme:

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Öncelikle selamlar arkadaşlar, messor kolonimde yaşadığım (başlıktada belirttiğim üzere) çok hızlı üreme ve alan yetersizliği sorunu çekmeye başladım. Bu sorun için neler yapmam gerekiyor, neler öneririrsiniz sizlerin cevaplarını merak ediyorum. Açıkçası ben outworlda avcı türler bırakma taraftarıyım herhangi birkaç örümcek türü yada karınca aslanı veya yavru 3-5 tane mantis fln gibi hem ekolojik dengeyi korur hemde doğa yaşamını gözlemlerim diye düşünüyorum ancak olası riskleri de fazla "benim düşüncemin" örneğin; karıncalar bu avcı türleri öldürüp ekstra protein alarak daha da nüfuslarını arttırabilir ve buna bağlı olarak parazit riski de gözler önünde olacak ama emin değilim ne yapacağım hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Koloni çok hızlı büyüyorsa yapmanız gereken formicariumu büyütüp ona uygun outworld takmaktır. Herhangi bir avcı fikri koloniyi strese sokmaktan başka birşeye yaramaz gibi. Ekstra olarak tüpün veya formicariumun içine girerse kraliçeyede ekstra stres faktörü yaratacaktır. Eğer yinede üreme konusundan muzdarifseniz fazla proteini kesin fakat gerekli miktarın altına inmeyin yeterli.