Pipo Filtrenin ucu dışarıda kalıyor?

SametC

Pupa
Üye
Pipo filtrenin ucu dışarıda kalıyor, üretim için böyle sığ bir kap kullandım acaba bir sıkıntı olur mu?

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Pipo filtrenin ucu dışarıda kalıyor, üretim için böyle sığ bir kap kullandım acaba bir sıkıntı olur mu?
merhaba, pipo filtrenin mantığını en basit haliyle açıklamak gerekirse yandan hava motoru ile hava verilirken ortadaki boru ile beraber hava bir miktar suyu yukarı taşıyor, bu sayede suda bulunan tortu ve pislikler süngere yapışıyor. Eğer uç kısmı dediğiniz kısımdan dışarı su akışı oluyorsa bir sıkıntı olacağını sanmam. Ama tam tersi herhangi bir akış olmuyorsa pipo filtreniz çalışmayacaktır.

SametC

Pupa
Üye
merhaba, pipo filtrenin mantığını en basit haliyle açıklamak gerekirse yandan hava motoru ile hava verilirken ortadaki boru ile beraber hava bir miktar suyu yukarı taşıyor, bu sayede suda bulunan tortu ve pislikler süngere yapışıyor. Eğer uç kısmı dediğiniz kısımdan dışarı su akışı oluyorsa bir sıkıntı olacağını sanmam. Ama tam tersi herhangi bir akış olmuyorsa pipo filtreniz çalışmayacaktır.
Böyle olmasında bir sorun varmı? ağzında ki plastik boruyu çıkardım.

Ekli dosyalar

• IMG-20241018-WA0019.jpeg
    IMG-20241018-WA0019.jpeg
    22.7 KB · Görüntüleme: 11

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Böyle olmasında bir sorun varmı? ağzında ki plastik boruyu çıkardım.
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum, hine de verimli çalışıp çalışmadığını gözlemlemenizi tavsiye ederim.