Biraz araştırdım ve Uzuncaburç adlı bir tarihi yapı buldum. Buraya baktığımda da bahsettiğim o kayalar ve yosunlar var ama nem açısından çok da zengin değil; dediğiniz gibi ancak yağmur yağarsa... Bana kalırsa nem açısından en zengin yerler deniz kıyıları ama araştıra araştıra giderek bir harita çıkartmam daha doğru olur.Silifkede yaşıyorum . Boğasak , Kız kalesi gibi bir daireyi rahatça gezebilirim google haritadan "bak şu ağaçlık yer tam aradığınız yer" diyebilir misin? çünkü googledan attığım yerin yakınında su kaynağı yok yağmur olarak ne yağarsa
Başka bakılacak yer Bükdeğirmeni olabilir. İçerisinden akarsu gibi sulak bir arazi geçiyor. Bunun kıyısından biraz uzaktaki kayaların üzerine bakabilirsiniz veya dediğim gibi ağaçlarına. Diğer yandan gözüme bir yer daha çarptı, orası da Göksu Nehri. Bunun tam dibinden bir yol geçiyor ve yanı koca bir orman; bulmak için en iyi yerlerden biri. Bir de Cennet-Cehennem obrukları adlı bir yer buldum. Burası da aramaya müsait bir arazi. Bir de Astım Mağarası adlı bir yer var. Buranın da dış giriş kısmı (sanırım öyle) yosunlu ve hafif ormanlık alan gibi, oralara bakabilirsiniz.
Ek olarak iNaturalist kaydına baktığımda, Mersin'de görülmüş bir tane Didymium spongiosum olarak yazılı cıvık mantar türü kaydedilmiş. Kaydedildiği yer de Mersin Üniversitesi bahçesi. Bunun dışında benim en çok bulunacağını düşündüğüm yer Göksu Vadisi dere kenarları. Hem nemli hem su var hem de besin çok; yani en mantıklı yer burası.