Pheidole kraliçesi nasıl bulunur?

mehmetfng

Larva
Üye
Deneyimime göre, yaz aylarında özellikle akşam saatlerinde beyaz ışık altında Pheidole kraliçelerine sıkça rastlanabiliyor.
Koloni uçuşlarının ardından ışığa yönelen kraliçeler genellikle balkon, bahçe veya sokak lambası altı gibi alanlarda görülüyor. Hatta zaman zaman evin içine bile girdiklerine şahit oldum. Bu nedenle, akşam serinliğinde beyaz ışık altında kısa bir gözlem bile kraliçe bulmak için yeterli olabilir.
Bugün akşam sadece bahçemde beyaz ışık altında tam 7 adet Pheidole kraliçesi buldum.

Muğlakarıncam

Larva
Üye
Yaz akşamlarında beyaz ışık altında Pheidole kraliçelerine rastlamak oldukça yaygın; özellikle nemli havalarda balkon, bahçe ve sokak lambası çevresi verimli alanlardır. Bugün 7 kraliçe bulman çok iyi bir sonuç. Her birini ayrı tüpte tutup 2 hafta gözlemle; yumurtlamayanları ayırırsın. Bu dönemde başka türler de uçabileceğinden gözlem yapmaya devam et, özellikle temmuz ortasına kadar fırsatlar bol olur.

mehmetfng

Larva
Üye
Yaz akşamlarında beyaz ışık altında Pheidole kraliçelerine rastlamak oldukça yaygın; özellikle nemli havalarda balkon, bahçe ve sokak lambası çevresi verimli alanlardır. Bugün 7 kraliçe bulman çok iyi bir sonuç. Her birini ayrı tüpte tutup 2 hafta gözlemle; yumurtlamayanları ayırırsın. Bu dönemde başka türler de uçabileceğinden gözlem yapmaya devam et, özellikle temmuz ortasına kadar fırsatlar bol olur.
Genelde kraliçeleri kanatsız buluyorum, bu yüzden beşerli gruplar hâlinde yerleştiriyorum. Bu arada, sanırım siz de Muğla’da yaşıyorsunuz. Hangi ilçesindesiniz?

Çoğunlukla ilk günden yumurtluyorlar.