Laptop alın derim universite için şart Asus Tuf A ve F serisine bakabilirsiniz bütçe söylerseniz ona göre bir cihaz da söylerim ama diyeceğim Hp Ve Msi'dan uzak durun Msi laptoplar bildiğiniz modifiyeli tofaş.Öncelikle selamlar herkese.
Yazılım mühendisliğini kazandım ve bana beni uzun süre götürecek bir bilgisayar lazım.
Önerileriniz nelerdir ? Laptop veya masaüstü farketmez. Aynı zamamda F/P sistem olursa çok iyi olur.
Bütçe en fazla 40kLaptop alın derim universite için şart Asus Tuf A ve F serisine bakabilirsiniz bütçe söylerseniz ona göre bir cihaz da söylerim ama diyeceğim Hp Ve Msi'dan uzak durun Msi laptoplar bildiğiniz modifiyeli tofaş.
Bence bulut tabanlı sistemlere 4 sene geçmez keşke kasa toplayabilsek ama laptop şart gibi bişey 4050li bir sistem sizce nasıl(4050nin gücünü tam bilmiyorum)Bölümün hayırlı olsun, başarılar dilerim. Laptop almanı ben de tavsiye ederim. Hem okula götürmen hem de istediğin yerde çalışabilmen açısından hem okurken hem de çalışmaya başlayacağın zaman faydalı olur. Eğer oyun oynamayacaksan alacağın bilgisayarda ekran kartını önemsemene gerek yok. Yapay zeka modeli eğitmek istersen belki işine yarar ancak onları da artık bulut üzerinden çelitli uygulamalarla ekran kartına gerek duymadan yapabiliyorsun. Ekran kartı neredeyse en pahalı bileşen olduğu için bu sayede fiyattan kısma şansın olur. Ram ve işlemcisi iyi olan bir bilgisayar alırsan seni uzun yıllar götürür. Anakartında eğer fazladan ram slotu olan bir sistem seçersen ileride ram yükseltmen hem ucuz hem de kolay olur. Bölüm hakkında aklına takılan baika bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.
Hocam bence apu sistem illa ki bir yerde eksikliğini belli eder hazır para verilecekken ortalama-üst segment bir laptop almak mantıklı.Yazılım okuması için bu şekilde önerdim. Yazılım için ekran kartına çok gerek kalmıyor. Bildiğim kadarıyla sadece yapay zeka için ve oyun geliştirme için faydalı olur. Tabiki bütçesi varsa 4050 li sistem başka ihtiyaçları için de faydalı olur. Şuan yazılımcı olarak çalışıyorum iş bilgisayarımda da ekran kartı yok, gerek de olmuyor.
Dediğim gibi ekran kartı ihtiyacı olacak bir alana yönelecekse bütçesi de var ise tabikide söylediğin gibi yapması çok mantıklı olur. Söylemek istediğim şey bir iki spesifik alan dışında güçlü ekran kartına eğitim ve çalışma hayatında ihtiyacı olmayacak. Hele ki aklında spesifik bir yazılım alanı varsa örneğin web geliştiriciliği gibi ve oyun da oynamam diyorsa 5090 sistem de alsa kullanmadıktan sonra para vermenin bir anlamı yok.Hocam bence apu sistem illa ki bir yerde eksikliğini belli eder hazır para verilecekken ortalama-üst segment bir laptop almak mantıklı.
Hem okumak hemde kafa dağıtıp oyun oynamak için arıyorum aslında. Ve evet ekran kartına çokta gerek yok fakat kendimi yapay zeka üzerinde geliştirmek istiyorum 🙂Bölümün hayırlı olsun, başarılar dilerim. Laptop almanı ben de tavsiye ederim. Hem okula götürmen hem de istediğin yerde çalışabilmen açısından hem okurken hem de çalışmaya başlayacağın zaman faydalı olur. Eğer oyun oynamayacaksan alacağın bilgisayarda ekran kartını önemsemene gerek yok. Yapay zeka modeli eğitmek istersen belki işine yarar ancak onları da artık bulut üzerinden çelitli uygulamalarla ekran kartına gerek duymadan yapabiliyorsun. Ekran kartı neredeyse en pahalı bileşen olduğu için bu sayede fiyattan kısma şansın olur. Ram ve işlemcisi iyi olan bir bilgisayar alırsan seni uzun yıllar götürür. Anakartında eğer fazladan ram slotu olan bir sistem seçersen ileride ram yükseltmen hem ucuz hem de kolay olur. Bölüm hakkında aklına takılan baika bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.
Dikkat edicem teşekkürlerÖmrünün kısalması konusunda bir bilgim yok fakat zaten bu bilgisayarlarda oyun oynarken veya işlemci gerektiren bir iş yaparken şarjda kullanmaman performans kaybına neden olur. Yapay zeka ile ilgilenmek istiyorsan da mutlaka nvidia ekran kartı alman gerekiyor. nvidia ekran kartlarının yapay zeka modeli eğitimi için çok faydalı eklentileri oluyor. amd de bunlar yoktu en son baktığımda.