Tamamdır hocam sağolun.Keylerinden tam tecrübem yok ama ikisi de parazit değil sanırım. Tetramorium da bayağı normal Tetramorium'lara benziyor.
Ben bulup foruma atmıştım parazitik olduğunu söylemişlerdi ona benzettimYeni konu açmak istemedim az öncede bu tetramorium kraliçesini buldum ama bu da parazitik olabilir mi?
Parazitik olanlarda petiole geniş ve büyük oluşuyor. Canın attığı fotoğraftaki gibi.Tamamdır hocam sağolun.
Benim şuana kadar bulduğum tetramoriumlar hiç bu kadar küçük değildi özellikle abdomenleri nerdeyse kafası ve thoraxı kadar büyük kraliçeler buldum ben fotoğrafta attığım kraliçe gibi bu arkadaş nerdeyse bir messor işçisi kadar ve abdomeni baya küçük o yüzden parazitik mi acaba diye düşündüm
Önceden bir konu vardı parazitik kraliçe hakkında. Ona bakılabilir.Parazitik olanlarda petiole geniş ve büyük oluşuyor. Canın attığı fotoğraftaki gibi.
Ben de buldum çok küçük bir tetramorium kraliçesi. 5. günde yumurtladı parazitik sanmıştım ben de çünkü 5mm boyutu. Senin attığın da yaklaşık o boyutta muhtemelen. Alt türü farklı olduğu için küçük olabileceğini düşünüyorum.Tamamdır hocam sağolun.
Benim şuana kadar bulduğum tetramoriumlar hiç bu kadar küçük değildi özellikle abdomenleri nerdeyse kafası ve thoraxı kadar büyük kraliçeler buldum ben fotoğrafta attığım kraliçe gibi bu arkadaş nerdeyse bir messor işçisi kadar ve abdomeni baya küçük o yüzden parazitik mi acaba diye düşündüm