Parazit ne yapar?

eymen_37

Larva
Üye
Dışarıdan böcek vs verdiğinizde parazitler riski olur diyorlar diyelim öyle bir şey oldu? Koloniye ne olur? Parazit sorunu çözülebilir mi? Ne yapmak lazım? Nasıl anlaşılır?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmt

Pupa
Üye
Selamlar hocam,
Bu parazit dediğimiz şey var ya, büyük ihtimalle mite yani akar diye biliyorum. Eğer ondan bahsediyorsanız, en temiz yol dışarıdan bulduğunuz böceği kaynar suda az bir süre kaynatmak. Genelde parazitleri öldürüyor.
Diyelim ki bir şekilde işe yaramadı ya da gözden kaçtı, koloniye bulaştı… Yabancı bir forumda benzerini yaşayan biri olmuş, yumurta sayısı azalmış. Yani fark etmenin yollarından biri de şu: yumurtalarda azalma varsa, bir terslik var demektir.
Çözüm olarak da ben şöyle biliyorum: küçük bir limon dilimi koyun, mite varsa limon onları çekiyor gibi bir şey hatırlıyorum. Kesin olur mu bilmiyorum. Tabii ki en zahmetsiz olan canlı yem almaktır.

Yabancı forumdaki konu: https://www.forum.antscanada.com/viewtopic.php?t=614

Umarım uyarı almam; geçen bir kural eklenmişti: tam deneyiminizin olmadığı konuya mesaj yazmayın diye😁.Baktım kimse yazmıyor, ben de fikrimi belirtmek istedim.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Dışarıdan bulduğunuz canlıları kaynatmak, iç organlarını katılaştırır ve karıncaların minimum düzeyde yararlanabilmelerine sebep olur.

ahmt

Pupa
Üye
Dışarıdan bulduğunuz canlıları kaynatmak, iç organlarını katılaştırır ve karıncaların minimum düzeyde yararlanabilmelerine sebep olur.
Doğrudur hocam, en güvenli yolun kaynatmak olduğunu bildiğim için öyle söyledim.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Doğrudur hocam, en güvenli yolun kaynatmak olduğunu bildiğim için öyle söyledim.
Güvenlik açısından evet güvenli diyebiliriz, sadece dondurucu da bir süre şoklayıp vermek daha iyidir.

eymen_37

Larva
Üye
yani mite ve parazit aynı şey midir?

eymen_37

Larva
Üye
Tam aynı şey demek doğru olmaz,ama genellikle en yaygın parazitlerden biri olduğu için öyle söyledim.
anladım dışarıdan böcek bulduğumu farzedeyim 1 gün -18 derecede muhafaza edip çıkarıp çözüp versem risk barındırır mı?

ahmt

Pupa
Üye
Yani - 18 derecede parazit nasıl yaşayabilirki nasıl risk var?
Dediğim gibi, risk en aza iner ama tamamen ortadan kalkmaz. -18°C’de mite’ların çoğu ölür; fakat bazı türlerin yumurtalarının bu sıcaklıklarda hayatta kalabiliyor diye biliyorum.Uygun ortamı bulduklarında tekrar aktif hale geliyorlar.

eymen_37

Larva
Üye
Dediğim gibi, risk en aza iner ama tamamen ortadan kalkmaz. -18°C’de mite’ların çoğu ölür; fakat bazı türlerin yumurtalarının bu sıcaklıklarda hayatta kalabiliyor diye biliyorum.Uygun ortamı bulduklarında tekrar aktif hale geliyorlar.
mitedan kurtulunur yine daha koloni için riskli bir duruma taşınmaz değil mi canlı yem alacağım ama bir süre idareten böyle beslemeliyim

ahmt

Pupa
Üye
İdaretenlik yapabilirsiniz. Canlı yemi yakında alacaksınız, bu seferlik kıyma, yumurta beyazı ya da sarısı verebilirsiniz. Dediğim gibi, risk en aza indirilir. Eğer kaynatırsanız daha garanti olur ama önceden de söylendiği gibi besin değeri düşüyor.Yine de yapabilirsiniz, bir şey olacağını sanmıyorum.

AlperenKrAz

Larva
Üye
mitedan kurtulunur yine daha koloni için riskli bir duruma taşınmaz değil mi canlı yem alacağım ama bir süre idareten böyle beslemeliyim
Aynı şeyi bende uygulıycam. Besin olarak bilemem ama kaynar su parazit öldürme açısından dondurmaktan daha etkilidir.