Doğrudur hocam, en güvenli yolun kaynatmak olduğunu bildiğim için öyle söyledim.Dışarıdan bulduğunuz canlıları kaynatmak, iç organlarını katılaştırır ve karıncaların minimum düzeyde yararlanabilmelerine sebep olur.
Güvenlik açısından evet güvenli diyebiliriz, sadece dondurucu da bir süre şoklayıp vermek daha iyidir.Doğrudur hocam, en güvenli yolun kaynatmak olduğunu bildiğim için öyle söyledim.
Tam aynı şey demek doğru olmaz,ama genellikle en yaygın parazitlerden biri olduğu için öyle söyledim.yani mite ve parazit aynı şey midir?
anladım dışarıdan böcek bulduğumu farzedeyim 1 gün -18 derecede muhafaza edip çıkarıp çözüp versem risk barındırır mı?Tam aynı şey demek doğru olmaz,ama genellikle en yaygın parazitlerden biri olduğu için öyle söyledim.
Risk barındırır, evet; ama riskleri en aza indirmiş olursun.anladım dışarıdan böcek bulduğumu farzedeyim 1 gün -18 derecede muhafaza edip çıkarıp çözüp versem risk barındırır mı?
Yani - 18 derecede parazit nasıl yaşayabilirki nasıl risk var?Risk barındırır, evet; ama riskleri en aza indirmiş olursun.
Dediğim gibi, risk en aza iner ama tamamen ortadan kalkmaz. -18°C’de mite’ların çoğu ölür; fakat bazı türlerin yumurtalarının bu sıcaklıklarda hayatta kalabiliyor diye biliyorum.Uygun ortamı bulduklarında tekrar aktif hale geliyorlar.Yani - 18 derecede parazit nasıl yaşayabilirki nasıl risk var?
mitedan kurtulunur yine daha koloni için riskli bir duruma taşınmaz değil mi canlı yem alacağım ama bir süre idareten böyle beslemeliyimDediğim gibi, risk en aza iner ama tamamen ortadan kalkmaz. -18°C’de mite’ların çoğu ölür; fakat bazı türlerin yumurtalarının bu sıcaklıklarda hayatta kalabiliyor diye biliyorum.Uygun ortamı bulduklarında tekrar aktif hale geliyorlar.
Aynı şeyi bende uygulıycam. Besin olarak bilemem ama kaynar su parazit öldürme açısından dondurmaktan daha etkilidir.mitedan kurtulunur yine daha koloni için riskli bir duruma taşınmaz değil mi canlı yem alacağım ama bir süre idareten böyle beslemeliyim