Parazit mi organ mı?

EgeOzer

Larva
Üye
Merhabalar un kurdu işinde daha yeniyim. Karıncalarıma vermek için böldüğüm zaman içinden böyle bir şey buldum. Zararlı bir parazit mi yoksa damar, organ gibi bir şey mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20260801_130738.jpg
    IMG_20260801_130738.jpg
    77.5 KB · Görüntüleme: 33

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Merhabalar un kurdu işinde daha yeniyim. Karıncalarıma vermek için böldüğüm zaman içinden böyle bir şey buldum. Zararlı bir parazit mi yoksa damar, organ gibi bir şey mi?
Un kurdunda bu kadar büyük parazit olurmu bilmiyorum ama koloniye kırmızı bir besin veriyseniz bağarsak yapsını kesincede bu kırmızılığı görürsünüz. Yanlız bu olay yemle alakalı değil gibi. Muhtemelen bir tür nematod. Yinede tam olarak bir şey diyemeyeceğim hemolenfe sahip çoğu canlıda iç parazit bulunabilir ama un kurdunda ilk kez karşılaştım.

Aquila

Media
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Parazit ya da zararlı bir durum değil, sadece canlının iç organları. Bu kısmı çöpe atıp kurdun geri kalanını gönül rahatlığıyla kolonilerinize verebilirsiniz.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Mikro kurtlarda iç organanlar pek belirgin olmuyor. Rastlamamanızın sebebi sadece küçük kurtları kullanmanız olabilir.
Adult kurtları da sık sık kullandım ve böyle bir organa hiç rastlamadım. Ben hala parazit olduğunu ve kurdun verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.