Hangi cins olduğunu düşünüyorsunuz? bana kalırsa bu Crematogaster gibi geliyor. Crematogaster parazitlik bulunmuyor diye biliyorum.
Banada kafa yapısı gereği Colobopsis andırdı ama fotoğraftan anlayamadım. Colobopsis içinde türkiyedeki türleri parazitik değil.Hangi cins olduğunu düşünüyorsunuz? bana kalırsa bu Crematogaster gibi geliyor. Crematogaster parazitlik bulunmuyor diye biliyorum.
Bildiğim üzere pheidolede aynı şekilde parazit tür bulundurmuyor türkiye özelinde.Pheidole diye düşündüm
Gaster yapısı hiç Pheidole gibi durmuyor hocam. Belki yanılıyor olabilirim ama bana daha çok Crematogaster gibi geldi.Pheidole diye düşündüm
Poosedionun dediği gibi crematogaster lortetti.Gaster yapısı hiç Pheidole gibi durmuyor hocam. Belki yanılıyor olabilirim ama bana daha çok Crematogaster gibi geldi.
Mesajı gönderirken yüklenmedi göremedim kusura bakmayın.Poosedionun dediği gibi crematogaster lortetti.
Diğer kraliçelerin net fotoğrafını atabilir misiniz?Ama diyer kraliçelere göre daha büyük
Ekli dosyayı görüntüle 85042
Biraz kameram kötü en fazla bu kadar
Ekli dosyayı görüntüle 85043Ekli dosyayı görüntüle 85044Ekli dosyayı görüntüle 85045
Gayet imkanlı. Yuva arayan üç kraliçeyi aynı kaldırımda bulmuş olabilirsiniz, bu onları aynı cins yapmaz. Büyük olan crematogaster lortetti, küçük olanlar pheidole sp.Bu imkansız çünkü 3 nüde aynı kaldırımda buldum
Multi olması için aynı tür olması gerekli, aynı tür ve multiqueene uygun bir tür olması gerekli. Pheidole'leri multi yapmayı deneyebilirsiniz ama farklı cinsler kesinlikle multi olmaz dediğim gibi cinsden de öte aynı tür olması gerekli.Ayırmam gerekli mi yoksa multi koloni olurmu
Gayet normal bişey.Bu imkansız çünkü 3 nüde aynı kaldırımda buldum