Pamuğu Kazan messor.

Kadircıkla

Pupa
Üye
Arkadaşlar selam messor kolonim tuhaf bir şekilde tüpün su bulunan kısmındaki pamuğu kazmaya başladı su tamamen dolu ve pamuğun ıslak olduğuna eminim sizce bu hareketin sebebi ne olabilir? Tavsiye veya tecrübeli olan hobidaşım var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_20220610_193524.jpg
    IMG_20220610_193524.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20220610_193524.jpg
    IMG_20220610_193524.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 30

Nazdravia

Yumurta
İlklerden
Üye
Arkadaşlar selam messor kolonim tuhaf bir şekilde tüpün su bulunan kısmındaki pamuğu kazmaya başladı su tamamen dolu ve pamuğun ıslak olduğuna eminim sizce bu hareketin sebebi ne olabilir? Tavsiye veya tecrübeli olan hobidaşım var mıdır?
Sebebi bilmiyorum ama düne kadar benim kolonimde de baya kazmışlardı. Bi zarar olmamıştı. Sonra bu sebepten degil ama dün transfer ettim başka tüpe

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
İşçi sayısı arttığı için daha fazla neme ihtiyaç duyuyorlar. Çok fazla yumurta görüyorum orada. Dediğim gibi kendi nemlerini ayarlamaya çalışıyorlar

Kadircıkla

Pupa
Üye
İşçi sayısı arttığı için daha fazla neme ihtiyaç duyuyorlar. Çok fazla yumurta görüyorum orada. Dediğim gibi kendi nemlerini ayarlamaya çalışıyorlar
Mantıklı. Teşekkür ederim fakat biraz daha nem ayarı yapmaya çalışırlarsa çok tatsız olaylar yaşanıcak 😂 tavsiyeniz var mı?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bir sorun olmaz merak etme.

Mucitadam

Yumurta
Üye
fazla strese girince de böyle bir harekette bulunuyorlar. yeni yuva arayışı gibi düşünebilirsin camı kazamayınca pamuğu kazıyorlar. streste olmadıklarını düşünüyorsan eğer, arkadaşın dediği gibi koloni büyük nem ihtiyacı artmasından dolayı da olabilir