Pamuğu ittirmeli miyim?

Farexpullmypearl67

Yumurta
Üye
Selamlar, benim elimde bir tane tetramorium cf. caespitum türüne ait bir kraliçem var yaklaşık 1 aylık (hatta biraz daha fazla).Suyun olduğu yerdeki pamuk kurumuş gibi o pamuğu bir çöp şiş yardımıyla ittirmeli miyim? İttirirsem çok strese girer mi?

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Selamlar, benim elimde bir tane tetramorium cf. caespitum türüne ait bir kraliçem var yaklaşık 1 aylık (hatta biraz daha fazla).Suyun olduğu yerdeki pamuk kurumuş gibi o pamuğu bir çöp şiş yardımıyla ittirmeli miyim? İttirirsem çok strese girer mi?
Strese girer ama suya ulaşamazsada sıkıntıya girer. Bir çöp şiş yardımıyla kraliçeye zarar vermeden ittirebilirsiniz.

sedatettin

Majör
Üye
Strese girer ama suya ulaşamazsada sıkıntıya girer. Bir çöp şiş yardımıyla kraliçeye zarar vermeden ittirebilirsiniz.
Tetramoriumlar o kadar kolay strese girmiyorlar gözlemlediğim kadarıyla ama kraliçeden kraliçeye değişir

sedatettin

Majör
Üye
Haklısınız tabii, ama benim kastettiğim yumurtalarını yiyecek kadar bir stres olmaz, stres olursa da 4-5 dk ye toparlanır

aets

Larva
Üye
Pamuğu kazmadığı sürece bir problem olmaz. Üstelik çok fazla ittirirseniz suyun taşma ihtimali var. O zaman daha kötü olur. Şimdilik birşey yapmanıza gerek yok.