15/07/2025
Birinci Eşleme
=> 16.00 - 16.30 arası ilk çiftleşme gerçekleşti.
İkisinin de ilk çiftleşme deneyimi.
Dişinin dün nemi arttırıldı ve morio verildi(Tok).
Dişi gayet sakin ve istekliydi. Isırmadı ve saldırmadı.
Dişi sürekli drumming yaptı.
Erkek daha az yaptı.
Erkek acemiydi. Ne yapacağını bilmiyordu sanki
Dişi iki kere kendinden geçti (Zevk aldı galiba).
Çiftleşmeden sonra dişi kendi uzaklaştı.
Dişi çiftleşme sonunda gayet sakindi.
Erkekte sakindi ama kaçmaya çalıştı.
Dişi ve erkek çiftleşmeden yaklaşık bir ay önce kabuk atmışlardı ve adult oldular.
23/07/2025
İkinci Eşleme
=> 01.33 - 02.00 arası ikinci çiftleşme yapıldı
Canlıların tavırları ilk çiftleşmede olduğu gibiydi
Not: 3. Çiftleşme denendi ama dişi erkeğe saldırdı. Hemen ayırdım. Daha sonra bir araya getirmedim.
07/10/2025
Ağın üzerinde yavru murinuslar gezinmeye başlamış. Yaklaşık on tane gördüm ve oturup ayırmaya başladım
Kendi imkanlarımla yaptığım inkubatör resimleri

Kulak pamuğu kutusu ve lokum kutusunu iç içe geçirdim. Elimde gazlı bez yoktu kumaş yapıştırdım araya file görevi görmesi için. Yurtdışı kaynaklarda genelde inkubatörün altına sadece su koyuyorlar. Ben devrilir, sarsılır diye toprak koyup nemlendirme yaptım.

Yukarıda yavruları inkubatör yapmadan önce geçici olarak ayırdım. Daha sonra inkubatör yapıp ona geçirdim. Yaklaşık 2,5-3 hafta sonra renkleri iyice kararmaya başladı. Kabuk atma zamanları yaklaşıyordu

Bundan yaklaşık üç beş gün sonra kapkara oldular.

Artık bende daha fazla bir arada tutmak istemedim ve sos kapları sipariş ettim. Kaplar gelince ayırmaya başladım yavruları.

Canı turşu çeken varsa hakkını helal etsin. Elimde başka resim yoktu bunu yükledim.
25/10/2025
İlk defa kabuk atanlar oldu. Artık yavaş yavaş L1'e geçiş yapıyorlar

Benim için çok heyecanlı bir süreçti. Eşleşmeden bir ay sonra dişinin karnı şişmeye başladı. Yem yemeyi kesti bir süre sonra zaten. Bende nem ve sıcaklığını düzenli olarak kontrol etmeye başladım. Yaklaşık iki ay sonra dişi bütün teraryumu ağ ile kapladı. Zaten daha sonrasında kokon ördü. Ben kokonu dişiye bıraktım. Tahmini 40 gün civarında yavrular çıktı zaten. Yine yavrularında kabuk atıp l1 e geçmesi bir ayı buldu. Hâlâ daha kabuk atmayanlar var. Bir iki güne onlarda atar diye umuyorum. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Umarım faydalı ve bilgilendirici bir içerik olmuştur.
Birinci Eşleme
=> 16.00 - 16.30 arası ilk çiftleşme gerçekleşti.
İkisinin de ilk çiftleşme deneyimi.
Dişinin dün nemi arttırıldı ve morio verildi(Tok).
Dişi gayet sakin ve istekliydi. Isırmadı ve saldırmadı.
Dişi sürekli drumming yaptı.
Erkek daha az yaptı.
Erkek acemiydi. Ne yapacağını bilmiyordu sanki
Dişi iki kere kendinden geçti (Zevk aldı galiba).
Çiftleşmeden sonra dişi kendi uzaklaştı.
Dişi çiftleşme sonunda gayet sakindi.
Erkekte sakindi ama kaçmaya çalıştı.
Dişi ve erkek çiftleşmeden yaklaşık bir ay önce kabuk atmışlardı ve adult oldular.
23/07/2025
İkinci Eşleme
=> 01.33 - 02.00 arası ikinci çiftleşme yapıldı
Canlıların tavırları ilk çiftleşmede olduğu gibiydi
Not: 3. Çiftleşme denendi ama dişi erkeğe saldırdı. Hemen ayırdım. Daha sonra bir araya getirmedim.
07/10/2025
Ağın üzerinde yavru murinuslar gezinmeye başlamış. Yaklaşık on tane gördüm ve oturup ayırmaya başladım
Kendi imkanlarımla yaptığım inkubatör resimleri

Kulak pamuğu kutusu ve lokum kutusunu iç içe geçirdim. Elimde gazlı bez yoktu kumaş yapıştırdım araya file görevi görmesi için. Yurtdışı kaynaklarda genelde inkubatörün altına sadece su koyuyorlar. Ben devrilir, sarsılır diye toprak koyup nemlendirme yaptım.

Yukarıda yavruları inkubatör yapmadan önce geçici olarak ayırdım. Daha sonra inkubatör yapıp ona geçirdim. Yaklaşık 2,5-3 hafta sonra renkleri iyice kararmaya başladı. Kabuk atma zamanları yaklaşıyordu

Bundan yaklaşık üç beş gün sonra kapkara oldular.

Artık bende daha fazla bir arada tutmak istemedim ve sos kapları sipariş ettim. Kaplar gelince ayırmaya başladım yavruları.

Canı turşu çeken varsa hakkını helal etsin. Elimde başka resim yoktu bunu yükledim.
25/10/2025
İlk defa kabuk atanlar oldu. Artık yavaş yavaş L1'e geçiş yapıyorlar

Benim için çok heyecanlı bir süreçti. Eşleşmeden bir ay sonra dişinin karnı şişmeye başladı. Yem yemeyi kesti bir süre sonra zaten. Bende nem ve sıcaklığını düzenli olarak kontrol etmeye başladım. Yaklaşık iki ay sonra dişi bütün teraryumu ağ ile kapladı. Zaten daha sonrasında kokon ördü. Ben kokonu dişiye bıraktım. Tahmini 40 gün civarında yavrular çıktı zaten. Yine yavrularında kabuk atıp l1 e geçmesi bir ayı buldu. Hâlâ daha kabuk atmayanlar var. Bir iki güne onlarda atar diye umuyorum. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Umarım faydalı ve bilgilendirici bir içerik olmuştur.