Özel taşlar, kuvars vb.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye

Aquila

Media
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Taşların ne tür taşlar olduğu hakkında bir fikrim yok; denildiği gibi opal olabilir. Biraz baktım, opal içerisinde fosil bulundurabiliyor. Üzerlerindeki desenler kesinlikle bitki kalıntıları, yani bitki fosilleri. Benim elimde de birkaç tane fosil var; bendekiler yapısal olarak çok farklılar. Ama o desenlerin bitki kalıntılarından başka bir açıklamasının olabileceğini düşünmüyorum.
(Bendekiler)
2f816437-14bf-4398-b555-f460b689124d.jpgd6dfbd4c-ead5-49f5-8982-58f4df0fcf2c.jpg

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Taşların ne tür taşlar olduğu hakkında bir fikrim yok; denildiği gibi opal olabilir. Biraz baktım, opal içerisinde fosil bulundurabiliyor. Üzerlerindeki desenler kesinlikle bitki kalıntıları, yani bitki fosilleri. Benim elimde de birkaç tane fosil var; bendekiler yapısal olarak çok farklılar. Ama o desenlerin bitki kalıntılarından başka bir açıklamasının olabileceğini düşünmüyorum.
(Bendekiler)
Ekli dosyayı görüntüle 65144Ekli dosyayı görüntüle 65145
Onlar bitki fosili değil,dentritdir. Bunlar metal oksitlerin taşın içine sızıp çökelti yapmış halidir. Bu oksitler benzersizdir ve o oksitler çıksa bile taş yine opaldir. Yani o kısımlar opalle alakası bile olmayan kısımlardır.

Gökdennz

Minör
Üye
Hocam iyi günler, kalsit mineraline benziyor burdan anlamak pek mümkün değil fakat. Süt beyazı kalsit, ay kalsiti adı altında araştırabilirsiniz. Kuvars olduğunu düşünmüyorum, bildiğim kadarıyla kuvars biraz daha kristalize bir mineral.
Deniz kıyısında bulunduğu için şekilleri böyle denizde çeşitli taşlar ile sürtüştükçe böyle oluyor, yoksa dediğiniz gibi keskin hatlara sahip olur. Kalsitler birde sirkeyle tepkimeye giriyor bunlarda tepkime gözlemleyemedim.

Bitki fosili değil,opaldir kendisi. Kütahya yani kendi şehrimde fazlasıyla bulunur. Şaphane bölgesinde sadece Türkiye'ye özgü ateş opali bulunur. Ekli dosyayı görüntüle 65135
Dostum bu arada senin ilgine hayran kaldım elinde böyle bir taş koleksiyon varsa bence burda paylaşmanı canı gönülden isterim takipte kalırım. Günlük gibi. İlgi çekici ve burda da ilgilenen ve ilgisi olan kişiler var gibi.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Deniz kıyısında bulunduğu için şekilleri böyle denizde çeşitli taşlar ile sürtüştükçe böyle oluyor, yoksa dediğiniz gibi keskin hatlara sahip olur. Kalsitler birde sirkeyle tepkimeye giriyor bunlarda tepkime gözlemleyemedim.

Dostum bu arada senin ilgine hayran kaldım elinde böyle bir taş koleksiyon varsa bence burda paylaşmanı canı gönülden isterim takipte kalırım. Günlük gibi. İlgi çekici ve burda da ilgilenen ve ilgisi olan kişiler var gibi.
Hocam elimde koleksiyonum var. Elimde sitrin, kedi gözü, kalsedon,kalsit,kuvars,ametist,selenit,jeot,
opal gibi bir sürü jeolojik oluşum var. Ama forumda kullanıcıların birden fazla günlüğü olamıyor. Benim zaten karıncalar üzerine bir günlüğüm var bu yüzden maalesef günlük şeklinde paylaşamam. :(

Gökdennz

Minör
Üye
Hocam elimde koleksiyonum var. Elimde sitrin, kedi gözü, kalsedon,kalsit,kuvars,ametist,selenit,jeot,
opal gibi bir sürü jeolojik oluşum var. Ama forumda kullanıcıların birden fazla günlüğü olamıyor. Benim zaten karıncalar üzerine bir günlüğüm var bu yüzden maalesef günlük şeklinde paylaşamam. :(
O üzücü olmuş ya... Olsun günlük niyetine değil de elindeki taşları anlatan bilgi veren bir paylaşım yapılabilir belki. Gerçekten görmek isterim.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
O üzücü olmuş ya... Olsun günlük niyetine değil de elindeki taşları anlatan bilgi veren bir paylaşım yapılabilir belki. Gerçekten görmek isterim.
Olabilir, belki rehber yapılabilir. Taşları tanıtan,tespitlerini anlatan bir rehber yapılabilir belki.