Outworld'den Transfer?

TurkistKayra

Pupa
Üye
Esenlikler, 1 tane Formica, 1 tane de Lasius kraliçem var. İkisini de geçici olarak şırıngaya koymuştum, bugün test tüpü edindim ve transfer yapmak istiyorum. İki kraliçenin de hiç işçisi yok. Şırınga ve tüpün çapları eşit olmadığı için ağızlarını denk getirsem bile epey boşluk kalacak, o boşluğu kapatırken de hayvanları strese sokup yumurtaları akşam yemeği yapmak istemiyorum. Direkt şırınga ve tüpü outworld içine koysam, şırıngaları ışıkta bıraksam, tüpü karanlıkta bıraksam, sağlıklı bir transfer olur mu? Ayrıca outworld için karınca bariyeri önerir misiniz? Pudra ve zeytinyağı iş yapar mı?

emre9293

Asker
Üye
Esenlikler, 1 tane Formica, 1 tane de Lasius kraliçem var. İkisini de geçici olarak şırıngaya koymuştum, bugün test tüpü edindim ve transfer yapmak istiyorum. İki kraliçenin de hiç işçisi yok. Şırınga ve tüpün çapları eşit olmadığı için ağızlarını denk getirsem bile epey boşluk kalacak, o boşluğu kapatırken de hayvanları strese sokup yumurtaları akşam yemeği yapmak istemiyorum. Direkt şırınga ve tüpü outworld içine koysam, şırıngaları ışıkta bıraksam, tüpü karanlıkta bıraksam, sağlıklı birtr transfer olur mu? Ayrıca outworld için karınca bariyeri önerir misiniz? Pudra ve zeytinyağı iş yapar mı?
Arada kalan boşluğa pamuk tıklayabilirsiniz geçmezlerse hafif nemli kulak çubuğu ile manuel transfer yapabilirsiniz.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bence hiç uğraşma hocam direk manuel transfer yap.Hiç bişey olmaz eğer korkuyorsan.Yumurtaları narin hareketlerle alırsın.İşcisiz kraliçeyi yumurtaları ile transfer etmek bence epeyce zor bı işlem.Hem boşuna strese girer karınca.Böyle hiç değilse hızlıca yeni ortama geçirirsin.İlla stres olur ama daha hızlı yaparsın.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Bence hiç uğraşma hocam direk manuel transfer yap.Hiç bişey olmaz eğer korkuyorsan.Yumurtaları narin hareketlerle alırsın.İşcisiz kraliçeyi yumurtaları ile transfer etmek bence epeyce zor bı işlem.Hem boşuna strese girer karınca.Böyle hiç değilse hızlıca yeni ortama geçirirsin.İlla stres olur ama daha hızlı yaparsın.
Hocam peki outworld'e bariyer olarak ne önerirsiniz?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam peki outworld'e bariyer olarak ne önerirsiniz?
Pudra ile zeytinyağı karışımı yapıp sürüyorlar hocam.Ama ben mi beceremedim bilmiyorum da pek bi iş yapmadı.Üstüne güzel bi kapak yapıp kapatmak daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Eğer pudra ile zeytinyağı yapacaksan da zeytinyağını fazla koyma orantılı olsun.Aksi halde aşağı akıyor donmadığı için.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Pudra ile zeytinyağı karışımı yapıp sürüyorlar hocam.Ama ben mi beceremedim bilmiyorum da pek bi iş yapmadı.Üstüne güzel bi kapak yapıp kapatmak daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Eğer pudra ile zeytinyağı yapacaksan da zeytinyağını fazla koyma orantılı olsun.Aksi halde aşağı akıyor donmadığı için.
Tamamdır hocam sağolasın.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Hocam transferi yaptım ancak Formicanın 6 yumurtasından 2 tanesini yanlışlıkla ezdim. Bir sorun olur mu?

Egolast

Yumurta
Üye
Bende dün aynı işlemi yaptım aradaki boşluk çok sıkıntı yaratmadı, nolur nolmaz diye de boşluğu olabildiğince minimum bıraktım, hem de bu delikten hava da almış oldu.
Esenlikler, 1 tane Formica, 1 tane de Lasius kraliçem var. İkisini de geçici olarak şırıngaya koymuştum, bugün test tüpü edindim ve transfer yapmak istiyorum. İki kraliçenin de hiç işçisi yok. Şırınga ve tüpün çapları eşit olmadığı için ağızlarını denk getirsem bile epey boşluk kalacak, o boşluğu kapatırken de hayvanları strese sokup yumurtaları akşam yemeği yapmak istemiyorum. Direkt şırınga ve tüpü outworld içine koysam, şırıngaları ışıkta bıraksam, tüpü karanlıkta bıraksam, sağlıklı bir transfer olur mu? Ayrıca outworld için karınca bariyeri önerir misiniz? Pudra ve zeytinyağı iş yapar mı?