Outworld puanlama

armagankaya

Replete
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocalarım merhaba. Evde bu kaplardan 5-6 tane buldum. Hazır Messor kolonimin popülasyonu da artmışken bir outworld bağlamaya karar verdim.

Şu an 1-2 işçi keşif yapıyor. Tüp ile outworld bağlantısını, outworldün dışına açtığım bir delikten yaptım. Açık kalan kısmı da kaçış olmasın diye sıcak silikonla iyice sızdırmaz hâle getirdim.

Sizce nasıl olmuş? Öneri veya eleştirileriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

Ekli dosyalar

• IMG_0559.jpeg
    IMG_0559.jpeg
    36.4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0558.jpeg
    IMG_0558.jpeg
    37.3 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0557.jpeg
    IMG_0557.jpeg
    71 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0556.jpeg
    IMG_0556.jpeg
    41.4 KB · Görüntüleme: 26

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Hocalarım merhaba. Evde bu kaplardan 5-6 tane buldum. Hazır Messor kolonimin popülasyonu da artmışken bir outworld bağlamaya karar verdim.

Şu an 1-2 işçi keşif yapıyor. Tüp ile outworld bağlantısını, outworldün dışına açtığım bir delikten yaptım. Açık kalan kısmı da kaçış olmasın diye sıcak silikonla iyice sızdırmaz hâle getirdim.

Güzel olmuş hocam fakat havalandırma nasıl oluyor? Deliği silikonlamı kapattınız orayı anlayamadım. Ek olarak fikir isterseniz mika saklama kapları bu işler için çok uygun. Ben yan tarafları genişletip yan tarafa açtığım deliklere pamuk tıkayarak geçici bir çözüm bulmuştum fakat şimdi outworld siparişi verdim. Sizde öyle yapabilirsiniz.

armagankaya

Replete
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Güzel olmuş hocam fakat havalandırma nasıl oluyor? Deliği silikonlamı kapattınız orayı anlayamadım. Ek olarak fikir isterseniz mika saklama kapları bu işler için çok uygun. Ben yan tarafları genişletip yan tarafa açtığım deliklere pamuk tıkayarak geçici bir çözüm bulmuştum fakat şimdi outworld siparişi verdim. Sizde öyle yapabilirsiniz.
Hocam üst kapakta minik delikler var. Havalandırmayı ordan sağlıyorum. Ayrıca teşekkür ederim bu bilgi için.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Bu tip bir ow kullanmışlığım var. Başlangıç için 7/10 diyebilirim. İlerleyen zamanlarda çoğaltıcıya ihtiyacınız olacaktır.

MehmetÖzkan

Larva
Üye

Tabanına kum ekleyebilirsiniz.Silis kum güzel olabilir.

armagankaya

Replete
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bu tip bir ow kullanmışlığım var. Başlangıç için 7/10 diyebilirim. İlerleyen zamanlarda çoğaltıcıya ihtiyacınız olacaktır.
Hocam çoğaltma için şeffaf borum var. Petshoplarda filtre için satılanlar varya onlarla yapıyorum.

Tabanına kum ekleyebilirsiniz.Silis kum güzel olabilir.
Hocam bi kere kullandım tetramorium kolonimde ama tüpe taşıyorlar. Bazende yunurtalara falan yapışıyo.