Outworld dizaynı hakkında

Caramel

Yumurta
Üye
Messor kolonimi, benim için bir tık daha kolay olsun diye outworld'e bağlıcağım.
Tabana, yıkadığım ince taneli silis kumu koyarsam toz sıkıntısı yaratır mı?
Ayrıca koloni çıkışı biraz üstte kaldığı için alta Deniz kabuğu koydum(dışardan taş almak istemedim)
Messor'ler Deniz kabuğunu parçalarlar mı?

Ekli dosyalar

• 17795515709588933635080104429747.jpg
    17795515709588933635080104429747.jpg
    39.1 KB · Görüntüleme: 16

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Messor kolonimi, benim için bir tık daha kolay olsun diye outworld'e bağlıcağım.
Ayrıca koloni çıkışı biraz üstte kaldığı için alta Deniz kabuğu koydum(dışardan taş almak istemedim)
Silis kumu bende messorlarda kullanıyorum toz olmuyor deniz kabuğuna bişey yapmazlar ama deniz kabuğu temiz mi o daha önemli.

TanerKaraca

Larva
Üye
Hocam kendi kolonimde kalın taneli kullanıyorum. 3-4 kez yıkadım ve güzelce kuruttum. Daha önce forumda ve araştırdığım diğer video vb. başlıklarda ince taneli kumun karıncaların burun demek istemiyorum ama bilimsel adı aklımda değil şu anda, zamanla oluşan mikro toz taneleri burunlarına yapışıp nefes almasını kısmen engellediğini duymuştum. Bu yüzden işim garanti olsun diye kalın taneli kullandım. İnce taneliyi çok daha detaylı yıkamanızı öneririm.

Dekor konusunda da @BahadirSarp hocamın değindiği temizlik konusu önemli. Ben dekoru yerleştirmeden önce kaynatıp, sirkeli suda bekletip, durulama sonrası kurutma olarak işlem yapıp koymuştum. Her hangi bir sorun yaşamadım.

Mikrox

Pupa
Üye
Hocam aslında herşey güzel ama köşelere floun vb. Kaçmayı önleyecek bir şey sürme imkanınız varsa daha iyi olur. Deniz kabuğu konusunda ise ben akvaryumlarımda kullanıyorum ama yinede önerirmiyim derseniz akvaryum hobisi özelinde önermem. Burada önerirmiyim derseniz güzel sterilize edilirse sorun çıkartacağını sanmam. Ben steril ederken bol sudan geçirip 1 gün boyunca metilen mavisi damlattığım suda bekletip, ardından yine bol suyla durulayıp öyle kullanıyordum.

Caramel

Yumurta
Üye
Silis kumu bende messorlarda kullanıyorum toz olmuyor deniz kabuğuna bişey yapmazlar ama deniz kabuğu temiz mi o daha önemli.
Deniz kabuğunu eskiden toplamıştım.Baya detaylı yıkadığımı hatırlıyorum.Genede Bir kez daha yıkadım ve koydum.

erdemkarınca

Larva
Üye
Efendim bu canlılar doğada da toz toprağın içinde yaşamıyormu genelde pis ortamlarda değillermi şimdi ne farkediyor anlamadım kendi compotonus kolonimin Dışdünyasında (Outworld) dışardan aldığım toprağı ve bazı taşları kullanıyorum riskli birşey mi? kendileri şuan sapasağlam bir sorunları yok.

L4tif

Larva
Üye
Aslında sıkıntı değil. Bu temizliğin asıl olayı senin oluşturduğun bu düzene başka canlılarında dahil olmasını önlemek. Önlem gibi düşün. Olası bir parazitte o taşta olabilir gibisinden.
Efendim bu canlılar doğada da toz toprağın içinde yaşamıyormu genelde pis ortamlarda değillermi şimdi ne farkediyor anlamadım kendi compotonus kolonimin Dışdünyasında (Outworld) dışardan aldığım toprağı ve bazı taşları kullanıyorum riskli birşey mi? kendileri şuan sapasağlam bir sorunları yok.

erdemkarınca

Larva
Üye
Anladım, sağolun bilgilendirme için. O zaman bende dikkat edeyim bunda sonra.