Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirli mi ve nadir bir cins mi? Taşı geri eskisi gibi kapattım.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tür Hogna değil.Evet H.radiata türünün sırtında adını veren çizgileri bulunuyor ama her çizgili olana odur diyemiyoruz.Kurt örümceklerinde ayrım yaparken morfolojiye göre yapmak daha doğrudur.Resimdeki tür Lycosa praegrandis.Hogna türlerinin kafası çok daha düzdür ve ön gözleri Lycosa türlerine göre genel olarak daha küçüktür ayrıca Hogna'nın rengi açık kahveye çalarken Lycosa daha çok gri tonlarında olur(bu her zaman geçerli değil).Ayrıca Lycosa türlerinin ön bacaklarının daha kuvvetli olduğunu görüyoruz.Lycosa praegrandis türünde de sırtta çizgi olabiliyor.Tehlikeli bir örümcek değil ancak büyük bir örümcek ve ısırırsa...Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Kurt örümceği gibi geldiArkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Yine de bunu deneyimli biri yazarsa daha iyi olur.Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Yerli tür tarantula gibi.😃Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Zehirli bir örümcek cinsi çünkü neredeyse tüm örümcekler zehirli. Türkiye'de bilinen 1200-1300 arası türden sadece 3 tanesi zehirsiz. Ülkemizde zehrinin insanlara etkisi olan çok az tür var. Bu da zehirli ve zararsız bir tür.Zehirli bir örümcek gibi görünüyor cinsini bilmiyorum.
Bu tür Hogna değil.Evet H.radiata türünün sırtında adını veren çizgileri bulunuyor ama her çizgili olana odur diyemiyoruz.Kurt örümceklerinde ayrım yaparken morfolojiye göre yapmak daha doğrudur.Resimdeki tür Lycosa praegrandis.Hogna türlerinin kafası çok daha düzdür ve ön gözleri Lycosa türlerine göre genel olarak daha küçüktür ayrıca Hogna'nın rengi açık kahveye çalarken Lycosa daha çok gri tonlarında olur(bu her zaman geçerli değil).Ayrıca Lycosa türlerinin ön bacaklarının daha kuvvetli olduğunu görüyoruz.Lycosa praegrandis türünde de sırtta çizgi olabiliyor.Tehlikeli bir örümcek değil ancak büyük bir örümcek ve ısırırsa kolayca insan derisini deler.Zehri bir alerjiniz yoksa sıkıntı yaratmaz. İsterseniz karşılaştırmalı örnek atayım? @Uykusuz @MustafaPXArkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Teşekkürler ilgi duyduğun için.Bu tür Hogna değil.Evet H.radiata türünün sırtında adını veren çizgileri bulunuyor ama her çizgili olana odur diyemiyoruz.Kurt örümceklerinde ayrım yaparken morfolojiye göre yapmak daha doğrudur.Resimdeki tür Lycosa praegrandis.Hogna türlerinin kafası çok daha düzdür ve ön gözleri Lycosa türlerine göre genel olarak daha küçüktür ayrıca Hogna'nın rengi açık kahveye çalarken Lycosa daha çok gri tonlarında olur(bu her zaman geçerli değil).Ayrıca Lycosa türlerinin ön bacaklarının daha kuvvetli olduğunu görüyoruz.Lycosa praegrandis türünde de sırtta çizgi olabiliyor.Tehlikeli bir örümcek değil ancak büyük bir örümcek ve ısırırsa kolayca insan derisini deler.Zehri bir alerjiniz yoksa sıkıntı yaratmaz. İsterseniz karşılaştırmalı örnek atayım? @Uykusuz @MustafaPX