Örümcek cinsi

MustafaPX

Larva
Üye
Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirli mi ve nadir bir cins mi? Taşı geri eskisi gibi kapattım.

Ekli dosyalar

• IMG-20250423-WA0014.jpg
    IMG-20250423-WA0014.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG-20250423-WA0012.jpg
    IMG-20250423-WA0012.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG-20250423-WA0011.jpg
    IMG-20250423-WA0011.jpg
    62.5 KB · Görüntüleme: 51
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Bu tür Hogna değil.Evet H.radiata türünün sırtında adını veren çizgileri bulunuyor ama her çizgili olana odur diyemiyoruz.Kurt örümceklerinde ayrım yaparken morfolojiye göre yapmak daha doğrudur.Resimdeki tür Lycosa praegrandis.Hogna türlerinin kafası çok daha düzdür ve ön gözleri Lycosa türlerine göre genel olarak daha küçüktür ayrıca Hogna'nın rengi açık kahveye çalarken Lycosa daha çok gri tonlarında olur(bu her zaman geçerli değil).Ayrıca Lycosa türlerinin ön bacaklarının daha kuvvetli olduğunu görüyoruz.Lycosa praegrandis türünde de sırtta çizgi olabiliyor.Tehlikeli bir örümcek değil ancak büyük bir örümcek ve ısırırsa...

Ayberkfb

Pupa
Üye

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Zehirli bir örümcek gibi görünüyor cinsini bilmiyorum.
Zehirli bir örümcek cinsi çünkü neredeyse tüm örümcekler zehirli. Türkiye'de bilinen 1200-1300 arası türden sadece 3 tanesi zehirsiz. Ülkemizde zehrinin insanlara etkisi olan çok az tür var. Bu da zehirli ve zararsız bir tür.

araneae_macro

Yumurta
Üye
Arkadaşlar cinsi nedir taşın altında buldum zehirlimi ve nadir bir cins mi taşı geri eskisi gibi kapattım.
Bu tür Hogna değil.Evet H.radiata türünün sırtında adını veren çizgileri bulunuyor ama her çizgili olana odur diyemiyoruz.Kurt örümceklerinde ayrım yaparken morfolojiye göre yapmak daha doğrudur.Resimdeki tür Lycosa praegrandis.Hogna türlerinin kafası çok daha düzdür ve ön gözleri Lycosa türlerine göre genel olarak daha küçüktür ayrıca Hogna'nın rengi açık kahveye çalarken Lycosa daha çok gri tonlarında olur(bu her zaman geçerli değil).Ayrıca Lycosa türlerinin ön bacaklarının daha kuvvetli olduğunu görüyoruz.Lycosa praegrandis türünde de sırtta çizgi olabiliyor.Tehlikeli bir örümcek değil ancak büyük bir örümcek ve ısırırsa kolayca insan derisini deler.Zehri bir alerjiniz yoksa sıkıntı yaratmaz. İsterseniz karşılaştırmalı örnek atayım? @Uykusuz @MustafaPX

Çözüm

MustafaPX

Larva
Üye
Bu tür Hogna değil.Evet H.radiata türünün sırtında adını veren çizgileri bulunuyor ama her çizgili olana odur diyemiyoruz.Kurt örümceklerinde ayrım yaparken morfolojiye göre yapmak daha doğrudur.Resimdeki tür Lycosa praegrandis.Hogna türlerinin kafası çok daha düzdür ve ön gözleri Lycosa türlerine göre genel olarak daha küçüktür ayrıca Hogna'nın rengi açık kahveye çalarken Lycosa daha çok gri tonlarında olur(bu her zaman geçerli değil).Ayrıca Lycosa türlerinin ön bacaklarının daha kuvvetli olduğunu görüyoruz.Lycosa praegrandis türünde de sırtta çizgi olabiliyor.Tehlikeli bir örümcek değil ancak büyük bir örümcek ve ısırırsa kolayca insan derisini deler.Zehri bir alerjiniz yoksa sıkıntı yaratmaz. İsterseniz karşılaştırmalı örnek atayım? @Uykusuz @MustafaPX
Teşekkürler ilgi duyduğun için.