Zıplayan örümcelerde cinsel dimorfizm(Erkek-Dişi farkı) diğer örümceklere göre oldukça fazla.Çoğu ailelerde dişi erkek ayrımı zor olabilirken genellikle zıplayan örümceklerde daha kolay ayrım yapılabiliyor.Bu da tür tespitini de kolaylaştırıyor tabi.İsterseniz farklı örnekler atabilirim? @PRS.macroBilmediğimden soruyorum, bu canlılarda tür söylemek görece kolay mı yoksa bu tür çok spesifik bir görünüşe mi sahip?
Peki bu turle ilgili üreme çiftleşme ne zaman yumurtlar ciflestigini nerden anlarimPlexippus paykulli( Pantropical Jumping Spider) Dişi.Bu türlerin erkek ve dişileri tamamen birbirinden farklıdır.Bkz:
Ekli dosyayı görüntüle 68260
Hocam karıncalarda tür tespitini gözle görerek yapamıyoruz da bu benim de merak ettiğim bir soruydu teşekkürler.Zıplayan örümcelerde cinsel dimorfizm(Erkek-Dişi farkı) diğer örümceklere göre oldukça fazla.Çoğu ailelerde dişi erkek ayrımı zor olabilirken genellikle zıplayan örümceklerde daha kolay ayrım yapılabiliyor.Bu da tür tespitini de kolaylaştırıyor tabi.İsterseniz farklı örnekler atabilirim? @PRS.macro
Cinsden cinse türden türe değişiyor, göz ile tür ayrımı yapılabilen cinsler de var üreme organına bakmak zorunda olduğumuz cinsler de.Bilmediğimden soruyorum, bu canlılarda tür söylemek görece kolay mı yoksa bu tür çok spesifik bir görünüşe mi sahip?