Ortam sıcaklığı

quanter

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, artık havalar ısınmaya başladı biliyorum fakat ev sıcaklığı aşağı yukarı 25 derecenin üstüne çıkmıyor. Yakın zamanda Cataglyphis nodus besleyeceğim. Onun için bu sıcaklık yeterli olur mu? Eğer yeterli olmazsa, ısıtma için önerebileceğiniz ped veya başka bir şey var mı? Link olarak paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Maalesef yeterli değil 30-40 derece arası olması gerekiyor. Öbür sorular hakkında bilgim yok. @egzotikçiftik etiket için özür dilerim, Cataglyphis hakkında bilgin var diye etiketledim.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Eski tip ampullerle yukarıdan ısıtma yapmak güneşi taklit edebilmek açısından çok daha iyi. 30-40 derece arası bir sıcaklıkta bakmak maksimum aktiflik yaratır. Geceleri de ampulü kapatıp alttan ısıtıcı ped ile 25-30 derece arası bir sıcaklık sağlamak iyidir. Ama sıcaklık oda sıcaklığının altına hiçbir zaman düşmemeli. Ampulü elektrikçilerden temin edebilirsiniz. Eğer zamanlayıcı bağlarsanız manuel olarak aç kapa yapmakla uğraşmazsınız. Zamanlayıcıyı elektrikçilerde bulabilir ve sorabilirsiniz. Isıtıcı ped fiyatlarına geçen baktım biraz artmış ama örnek olarak link bırakacağım biraz daha araştırıp daha uygun fiyatlısını bulabileceğinize inanıyorum. 😊

Ben bu tarz büyüklükte bir ped kullanıyordum ama fiyat biraz problem olabilir bu sebeple aşağıdaki daha ufak olan pedi alıp outworlddeki sıcak alanın ortasına yerleştirerek ısıtma sağlayabilirsiniz. Eğer sıcaklık oda sıcaklığının altına düşüyorsa direkt outworlddeki yuvanın altına koyun ısıtıcı pedi.
Maalesef yeterli değil 30-40 derece arası olması gerekiyor. Öbür sorular hakkında bilgim yok. @egzotikçiftik etiket için özür dilerim, Cataglyphis hakkında bilgin var diye etiketledim.
Yok hocam özür dilemeye gerek yok aksine teşekkür ederim etiketlediğiniz için, bazen gözümden kaçabiliyor. 😁 😊

quanter

Yumurta
Üye
Son düzenleme:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
O dediğiniz ampül sistemini kurmam ne yazık ki pek mümkün değil ama odam gün döngüsü için yeterince ışık alıyor zaten, o yüzden ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum. Bir de şu model sizce nasıldır termostatlı olması bi avantaj gibi geldi https://www.ankaracanliyem.com/dijital-termosatali-isitici-pet?search=ısıtıcı&description=true
Işık alması önemli değil hocam önemli olan outworldün sıcak olması. Yani kumlar sıcak olacak taşlar sıcak olacak vs. Ampul kurulumu olmadan da yapılabilir ama maksimum aktifliği alamazsınız ve koloni ilerlerse eksikliğini mutlaka hissedersiniz. Attığınız linkteki gayet uygundur. Outworldün 30-40 derece arası bir sıcaklıkta olduğundan emin olduğunuz sürece problem yok. Sabahları 30-40 akşamları 25-30 derece arası olacak şekilde ayarlayın. Ama dediğim gibi uzun süre bu koloniye bakma gibi bir niyetiniz varsa işçi sayısı arttıkça ampule mutlaka ihtiyaç duyacaksınız. Yine de zaten hızlı bir gelişim göstermeyeceklerdir en azından bu sene ısıtıcı ped ile de bakımlarını yapabilirsiniz.

Cataglyphis türlerinin tamamının bakımı hemen hemen aynıdır evet. 😊