Ölüyorlar mı yardım

kurtadam

Yumurta
Üye
10 işçili Camponotus kolonimde 5 işçi bu şekilde kendini outworlda atmış durumda oldukları yerde hareketsiz durumdalar.Hareket etmeye çalıştıklarında sadece titriyorlar. Arada bı kendilerine gelip etrafta dolanıyorlar ama çok kısa süre sonra yine aynı şekilde bu hale geri dönüyorlar.
Video yükleyemedim YouTube bağlantısı olarak paylaştım
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_20260630_205032.jpg
    IMG_20260630_205032.jpg
    39.2 KB · Görüntüleme: 8
Moderatör tarafında düzenlendi:

sedatettin

Media
Üye
1 tane işçi dışında sıkıntı gözükmüyor

avciguney1

Yumurta
Üye
10 işçili Camponotus kolonimde 5 işçi bu şekilde kendini outworlda atmış durumda oldukları yerde hareketsiz durumdalar.Hareket etmeye çalıştıklarında sadece titriyorlar. Arada bı kendilerine gelip etrafta dolanıyorlar ama çok kısa süre sonra yine aynı şekilde bu hale geri dönüyorlar.
Video yükleyemedim YouTube bağlantısı olarak paylaştım
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
imalatları sıcak silikonla mı yaptın yoksa endüstriyel sıkma silikonla mı yaptın işçilerimin yeni çıktığını göz önünde bulundurunca yemlikleri ve diğer silikonlu işlerini yeni yaptığını öngörüyorum ve endüstriyel silikonlar böyle sorunlar yaratabiliyor buna karşın olarak silikonlu imalatları güneşte ve havadar ortamlarda en az 36 saat(1.5gün) bekletmenizi tavsiye ederim.

kurtadam

Yumurta
Üye
imalatları sıcak silikonla mı yaptın yoksa endüstriyel sıkma silikonla mı yaptın işçilerimin yeni çıktığını göz önünde bulundurunca yemlikleri ve diğer silikonlu işlerini yeni yaptığını öngörüyorum ve endüstriyel silikonlar böyle sorunlar yaratabiliyor buna karşın olarak silikonlu imalatları güneşte ve havadar ortamlarda en az 36 saat(1.5gün) bekletmenizi tavsiye ederim.
Koloni bende 2 aydır bulunuyor başka bir arkadaştan almıştım yeni yeni düzene oturuyorlar yaklaşık 1 aydır da outworld bağlı bulunuyor sıcak silikonla yaptım. 1 gecede bu oldu ve sabahtan beri bu şekildeler

1 tane işçi dışında sıkıntı gözükmüyor
Sabah uyandığımdan beri outworldda duruyorlar ve neredeyse hiç hareket etmediler kürdan ile arkalarından dokunmama rağmen.Dokununca da sadece titreyerek yürümeye çalışıyorlar

Son düzenleme:

kurtadam

Yumurta
Üye
Hayvanlara yiyecek su veriyor musunuz?
Un kurdu ve şekerli su veriyorum haftada bir iki defa yumurta sarısı ve sade su veriyorum.Un kurdunu tükettiklerine hiç şahit olmadım.Dün verdiğim şekerli suyu iki gün önce hazırlamıştım ama bu bir problem yaratır mı bilmiyorum

sedatettin

Media
Üye
Peki şimdi hayvanlarda hala öyle davranışlar var mı hala?

Orınç

Pupa
Üye
Un kurdu ve şekerli su veriyorum haftada bir iki defa yumurta sarısı ve sade su veriyorum.Un kurdunu tükettiklerine hiç şahit olmadım.Dün verdiğim şekerli suyu iki gün önce hazırlamıştım ama bu bir problem yaratır mı bilmiyorum
Hocam tüp suyu veya verdiğiniz su musluk suyumu?

kurtadam

Yumurta
Üye
7.30 gibi uyandığımda kontrol ettim 5 işçinin 1 tanesi ölü diğerleri aynı şekildeydiler 1 saat sonra tekrar başlarına geldiğimde 1 işçi dışında kraliçe dahil tüm koloni kendini outworlda atmış etrafta panikle koşturuyordu hemen yeni tüp hazırlamaya gittim o sürede toplam 8 işçi ölmüş olarak yatıyordu 3 işçi ile tüp transferine aldım yumurtaları taşımalarını bekleyeceğim