Ölüm

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhabalar tankıma iki gün ònce lepistes(dişileri hamile koymuş akvaryumcu) ve tül vatoz ekledim eklemeden önce akvaryumcudan rica ile balıkları koyduğu poşetin içine metilen mavisi döktü fakat elinin ayarı yoktu. Bende herşeyi ayarlayıp balıkları tanka bıraktım fakat biri dayanamayıp öldü erkekti.Akşam iki dişimi doğum yaparken gördüm diğer ikisi doğurmadı fakat birinin karnı çok anormal şişmişti diğeri normaldi. Bugün ise anormal olan ölmüş. Sebebi ne olabilir?
24-26 derece su sıcaklığı
Günde bir kere besliyorum.
Marka bir üretim yemi kullanıyorum.(akvaryumcum kovadan bölerek verdi ve önerdi)

Emperorofinsects

Nanitik
Üye
ilk olarak metilen mavisini hasta olmayan (ki her hastalık için de aynı tedavi kullanılmaz) bir canlıda kullanmanız asla doğru bir davranış değil. ayrıca tanktaki suyun kalitesi(suyu beklettiniz mi bilmiyorum), tankın büyüklüğü gibi faktörler de balıklarınızın sağlığını etkiler. balıklarınızı tankınıza almadan önce alıştırma dediğimiz bir evreden de geçirmeniz gerek. hamile balık almanızı da önermiyoruz. genelde son doğumları olabiliyor ayrıca hamile balıkların yeni ortama alışmasının çok daha zor olduğunu gözlemledim. verdiğim bilgileri forumdan ufak bir araştırma ile bulabilirsin. lepistes ve akvaryumlar konusunda bilgi edinmek istiyorsan akvaryumodası adında youtube kanalı var videolarını izleyebilirsin.

Frogge

Yumurta
Üye
Metilen mavisi başka sebeplerle birlikte ölümü tetiklemiş olabilir ama tek başına öldüreceğini sanmıyorum. Akvaryumunuz kaç günlük?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Metilen mavisi başka sebeplerle birlikte ölümü tetiklemiş olabilir ama tek başına öldüreceğini sanmıyorum. Akvaryumunuz kaç günlük?
3 aylık karides akvaryumuydu 2 3 gün önce lepistesleri ekledim.