Ölmüş Mü?

EArslan

Phragmotic
Üye
Üstünde başka bir katil salyangoz vardı. Bende ölmüş galiba, diğeri de onu yiyor diye düşündüm. Kabuğunun renginin değişik gelmesinden dolayı böyle düşündüm. İlk aldığımda kabuğü bu renkte bir hayvan yoktu. ( 5 gün önce aldım )
20221026_161210.jpg

Karşılaştırma için arkada sağlıklı olan bir tane var.

20221026_161713.jpg

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Çok az yemleme ve akvaryumda başka salyangoz olup olmamasına göre değişmekle beraber katillerde genelde birbirlerini yeme durumları olmaz. Elimde 80'e yakın helena var daha hiç birbirlerini yediklerine şahit olmadım ha belki daha önce başka bir sebepten dolayı ölmüş ise onu yiyor olabilir. Kabuk rengi açılması genelde salyangozlar ölünce gerçekleşiyor. Fakat bendeki helenalar öldüklerinde 4-5 günden önce kabuk renklerinde bir değişim fark etmiyorum. Salyangozun ölümüne ve kabuk rengi açılmasına sebep olan başka bir hastalık ya da etken olabilir bu konuda tecrübeli kişiler daha çok yardımcı olacaktır.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kabuk durumu ısıya bağlı olarak bazen değişiklik gösterebiliyor ama öyle abartı bir şekilde ani değişim göstermiyor. Canlıyı akvaryumdan aldığınız suyla bir kap hazırlayın ve ona koyun. Bir kaç saat gözlemleyin. Kendi türünü yeme durumu veya başka bir canlıyı yeme durumu sadece ölü durumdayken olur yani normalde yemezler. Canlıyı alıp koklayın ayrıca. Garip gelebilir ama dediğimi uygulayın. Ölen salyangoz çok ağır ve iğrenç bir koku bırakır böylelikle de anlayabilirsiniz

EArslan

Phragmotic
Üye
Kabuk durumu ısıya bağlı olarak bazen değişiklik gösterebiliyor ama öyle abartı bir şekilde ani değişim göstermiyor. Canlıyı akvaryumdan aldığınız suyla bir kap hazırlayın ve ona koyun. Bir kaç saat gözlemleyin. Kendi türünü yeme durumu veya başka bir canlıyı yeme durumu sadece ölü durumdayken olur yani normalde yemezler. Canlıyı alıp koklayın ayrıca. Garip gelebilir ama dediğimi uygulayın. Ölen salyangoz çok ağır ve iğrenç bir koku bırakır böylelikle de anlayabilirsiniz
Öldüğü zaman koklamadım ama şuan akvaryumu koklayınca gerçekten iğrenç bir koku vardı. Dün su değişimi yaptım ama buna rağmen koku gitmemiş.
Kokunun gitmesi için ne yapmalıyım?
Bu kokunun bir zararı var mı balıklara? Çünkü bugün 1 tane balığım ölmüş.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Öldüğü zaman koklamadım ama şuan akvaryumu koklayınca gerçekten iğrenç bir koku vardı. Dün su değişimi yaptım ama buna rağmen koku gitmemiş.
Kokunun gitmesi için ne yapmalıyım?
Bu kokunun bir zararı var mı balıklara? Çünkü bugün 1 tane balığım ölmüş.
Büyük ihtimalle salyangozu ölmüş ve onun yaydığı bir koku var akvaryumda. Koku deneyimim şöyle olmuştu; sırf ölen bir salyangozu elime aldığımda 1 hafta gibi bir süre, yıkamama rağmen kokusu gitmemişti. Yani akvaryumu tekrardan güzel bir şekilde temizlemeniz lazım. Kokunun zararı var mıdır bilmem ama ölü canlıda oluşan bakterilerin zararı vardır. Ölen balığınızda herhangi bir belirti sezdiniz mi? Mesela karın şişliği, kan oturması, yüzgeçler ve kuyrukta erime vs.

EArslan

Phragmotic
Üye
Büyük ihtimalle salyangozu ölmüş ve onun yaydığı bir koku var akvaryumda. Koku deneyimim şöyle olmuştu; sırf ölen bir salyangozu elime aldığımda 1 hafta gibi bir süre, yıkamama rağmen kokusu gitmemişti. Yani akvaryumu tekrardan güzel bir şekilde temizlemeniz lazım. Kokunun zararı var mıdır bilmem ama ölü canlıda oluşan bakterilerin zararı vardır. Ölen balığınızda herhangi bir belirti sezdiniz mi? Mesela karın şişliği, kan oturması, yüzgeçler ve kuyrukta erime vs.
Ölen balığa pek bakamadım. Çünkü katiller hemen üstüne toplanmışlar. Hepsi çekilince ölüsünü aldım. Saydığınız şeylerden birine rastlamadım.

EArslan

Phragmotic
Üye
Bu arada balığı dün almıştım. Belki strese girip ölmüştür.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ölen balığa pek bakamadım. Çünkü katiller hemen üstüne toplanmışlar. Hepsi çekilince ölüsünü aldım. Saydığınız şeylerden birine rastlamadım.
Balık o zaman su içerisindeki bakteri miktarının artmasına bağlı ölmüş olabilir veya farklı bir hastalığı da olmuş olabilir(saydıklarım dışında).
Bu arada balığı dün almıştım. Belki strese girip ölmüştür.
Su değerlerine bile alışamamış olabilir ve de mutlak ölümle sonuçlanmış olabilir.