Çiftleşme başarısız olmuştur. Yapay ortamda tekrar çiftleştirmeyi deneyebilirsiniz.Nylanderia cinsi çiftleşen prens ve prenses bulup aldım. Yaklaşık yarım saat sonra ayrıldılar ama prens 2 gündür ölmedi ve prenses de kanadını dökmedi. Çiftleşme başarısız olmuş olabilir mi?
Hocam aslında başarılıda olmuş olabilir prensler vücudunda adp(sanırım doğru yazdım)sıvısı bitmezse hayatta kalabiliyorlar diye duydum doğrumudur bu söylediğim.Çiftleşme başarısız olmuştur. Yapay ortamda tekrar çiftleştirmeyi deneyebilirsiniz.
Adenozin trifosfat (ATP) demek istediniz sanırım. Çiftleşmeden sonra enerjileri kalmıyor ve başka sepeblerden ötürü de ölüyor, çiftleştikten sonra hayatta kalabilen bir karınca türü olduğunu sanmıyorum; varsa da Türkiye'de yok.Hocam aslında başarılıda olmuş olabilir prensler vücudunda adp(sanırım doğru yazdım)sıvısı bitmezse hayatta kalabiliyorlar diye duydum doğrumudur bu söylediğim.
Adenozin difosfat (ADP) ya da adenozin trifosfat (ATP), herhangi bir organizmada depolanan (hele ki sıvı formda) moleküller değildir; sulu hücre ortamında çözünmüş hâlde bulunurlar, üretilirler ve anlık olarak harcanırlar.Hocam aslında başarılıda olmuş olabilir prensler vücudunda adp(sanırım doğru yazdım)sıvısı bitmezse hayatta kalabiliyorlar diye duydum doğrumudur bu söylediğim.
Genel olarak çiftleşmeden sonra prensi hayatta kalabilen bir karınca türü yoktur. Sebebi, prensin sadece çiftleşmek için doğmuş olmasıdır. Burada ölmemesinin sebebi ise, çok efor sarf etmediği için hâlâ depo besini bulunması olabilir. Maksimum bir-iki gün daha yaşar ve sonra ölür.Adenozin trifosfat (ATP) demek istediniz sanırım. Çiftleşmeden sonra enerjileri kalmıyor ve başka sepeblerden ötürü de ölüyor, çiftleştikten sonra hayatta kalabilen bir karınca türü olduğunu sanmıyorum; varsa da Türkiye'de yok.
Bende bunu demiştim o sıvıyı kullanarak yaşayabiliyor diye.Adenozin difosfat (ADP) ya da adenozin trifosfat (ATP), herhangi bir organizmada depolanan (hele ki sıvı formda) moleküller değildir; sulu hücre ortamında çözünmüş hâlde bulunurlar, üretilirler ve anlık olarak harcanırlar.
Genel olarak çiftleşmeden sonra prensi hayatta kalabilen bir karınca türü yoktur. Sebebi, prensin sadece çiftleşmek için doğmuş olmasıdır. Burada ölmemesinin sebebi ise, çok efor sarf etmediği için hâlâ depo besini bulunması olabilir. Maksimum bir-iki gün daha yaşar ve sonra ölür.
Bir sıvı ve depo edilen bir şey değil anlık olarak üretilip harcanan iyonize bir molekül sadece.Bende bunu demiştim o sıvıyı kullanarak yaşayabiliyor diye.
Yapay ortamda bir daha çiftleştirmeyi deneyebilirsiniz ama bence sizin prensin ilk çiftleşmeseydi o yüzden hâla ölmedi bir kez daha çiftleştirmeyi deneyin olmazsa prensi salın üremeye devam etsin.Nylanderia cinsi çiftleşen prens ve prenses bulup aldım. Yaklaşık yarım saat sonra ayrıldılar ama prens 2 gündür ölmedi ve prenses de kanadını dökmedi. Çiftleşme başarısız olmuş olabilir mi?
Prensi salarsa üremeye devam etmez.Yapay ortamda bir daha çiftleştirmeyi deneyebilirsiniz ama bence sizin prensin ilk çiftleşmeseydi o yüzden hâla ölmedi bir kez daha çiftleştirmeyi deneyin olmazsa prensi salın üremeye devam etsin.
Hocam belki eder diye bazı prensler bir kaç defa çiftleşebilirler arkadaşın dediğine görede çok kötü durumda değil hem başka ne yapabilir ki?Prensi salarsa üremeye devam etmez.
2 gündür hiçbir besin tüketmeyen bir erkeğin tekrar uçup çiftleşebileceğini sanmıyorum.Hocam belki eder diye bazı prensler bir kaç defa çiftleşebilirler arkadaşın dediğine görede çok kötü durumda değil hem başka ne yapabilir ki?
Hocam zaten prens besin tüketmeyor uçuş sırasında salsa belki 1 prensesle çiftleşip başarılı olacak tutması her türlü yanlış ve gereksiz biiey.2 gündür hiçbir besin tüketmeyen bir erkeğin tekrar uçup çiftleşebileceğini sanmıyorum.
Aaaa ATP burdada varmış 😂Adenozin trifosfat (ATP) demek istediniz sanırım. Çiftleşmeden sonra enerjileri kalmıyor ve başka sepeblerden ötürü de ölüyor, çiftleştikten sonra hayatta kalabilen bir karınca türü olduğunu sanmıyorum; varsa da Türkiye'de yok.
Yaşamın temel taşlarından biridir ATP.Aaaa ATP burdada varmış 😂