Vallahi bilmiyorum, sabah zaten halsizdi. Ölen kraliçem kıpırdayacak hâli yok gibiydi; akşama doğru durumu daha da kötüleşti. Biraz önce baktığımda, yumurtaları bacaklarının arasına alarak ölmüştü. Kraliçenin abdomenini falan vermedim; yumurtaları ıslak kulak çubuğuyla diğer Camponotus kraliçeme aktardım. Hepsini kendi pupalarının ve yumurtalarının yanına götürdü. Umarım bir şey olmazÖncelikle geçmiş olsun. Eğer aynı tür(?) varsa ona vermeyi deneyebilirsiniz. Ama eğer kraliçe hastalıklıysa ve bu hastalık bulaşıcıysa, pupalara da bulaştıysa pupalardan da diğer koloniye bulaşabilir.
Aktarım yaptığım kraliçeye geçici olarak şekerli su vermeme gerek var mı?Şimdiye kadar hiç vermedim.Vallahi bilmiyorum, sabah zaten halsizdi. Ölen kraliçem kıpırdayacak hâli yok gibiydi; akşama doğru durumu daha da kötüleşti. Biraz önce baktığımda, yumurtaları bacaklarının arasına alarak ölmüştü. Kraliçenin abdomenini falan vermedim; yumurtaları ıslak kulak çubuğuyla diğer Camponotus kraliçeme aktardım. Hepsini kendi pupalarının ve yumurtalarının yanına götürdü. Umarım bir şey olmaz
![]()
Gerek yok, zaten pupaları var sanırım.Aktarım yaptığım kraliçeye geçici olarak şekerli su vermeme gerek var mı?Şimdiye kadar hiç vermedim.