-Ödüllü Tatlı Su Akvaryumu Yarışması-

MCguns

Yumurta
Üye
Ayriyeten unutmuşum seachem prime ve stability kullanıyorum.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba,Tankım 40 litre içerisindeki canlılar bu tanka göre fazla ve sınırı biraz fazla aşıyor şuanda canlıyı yaşatabileceğine güveneceğim çevremde kimse olmadığı için vermiyorum belirteyim.Tankta filtrasyon olarak saatte 350 litre çeviren bir şelale filtre kullanıyorum ısıtıcı 100 watlık akvaryum normalde hep 26 derece ama yaz sıcakları nedeniyle 30 u görüyor tankta bir çift lepistes,1 adet l144, 2 yavru melek,4 kırmızı burun ve 4 neon tetra,2 adet çöpçü ve 3 adet rasbora bulunmakta cidden hacime göre çok fazla farkındayım ayarlamaya çalışıyorum.Haftada bir su değişimi yapıyorum reflowersın su düzenleyicisini kullanıyorum. Filtre malzemesi olarak elyaf ve seramik kullanıyorum.Dekorlar neredeyse tamamen bitki bir adet kayam var dışarıdan toplayıp temizledim ona ek olarak 1 küp ve bir kabuk dekoru var.Bitkiler:Moss ball,Stringy moss,Gül,Anubias,Kriptokorin,Amazon hançeri,Adını unuttuğum bir bitki,Lepistes otu olduğunu düşündüğüm bir bitki ve tilki kuyruğu var.Armatür için timer bağladım o hallediyor.Armatür her akvaryumcularda bulunan çubuk armatürlerden mavi ve beyaz yanıyor markasını bilmiyorum.Kumum aqua clay maalesef araya biraz renkli taş karıştı onlarda ilk kurarken tecrübesizliğime geldi elimle toplayabildiğimi topladım. Katılan arkadaşlara başarılar.(Canlıya ek birkaç adet karides var onları başka birer tankıma alacağım.)Ekli dosyayı görüntüle 27867Ekli dosyayı görüntüle 27865Ekli dosyayı görüntüle 27866
Ek yazmam yasaksa özelden uyarırsan sevinirim diskalifiye olmak istemem. Melekleri çıkardım bitkileri düzenledim fakat diğer tankı bozduğum için 3 neon ve birkaç lepistes yavrusu daha eklendi şimdilik misket gübre kullanımına geçtim.20230722_214131.jpg

erdemonk

Yumurta
Üye
Herkese merhaba:). Ödüllü tatlı su akvaryum yarışmasına hoş geldiniz.

Genelde düzenlenen akvaryum yarışmalarında bildiğiniz üzere yalnızca tankın tasarımına bakılır. Fakat denge, sağlık ve ekipman olmadığı sürece her ne kadar görsellik çok güzel olsa bile ömrü kısa olacaktır. Bu sebeple yarışmanın ilk üçü yalnızca görsellikle değil, yukarıda belirttiğim 3 kriter ile birlikte seçilecek. Birinci ise sizlerin tankların görselliklerine verdiğiniz oylarınız ile seçilecektir.

İlk üçü seçerken dikkate alınacak kriterler şunlardır:
1)Tankın tasarımı
2)Kullanılan filtre malzemeleri
3)Kullanılan ekipmanların tankın şartlarına yeterliliği(ışık,filtre debisi vs.)
4)Ölçülen su değerlerinin tank sakinlerine uygun olması(yalnızca sıcaklık zorunlu, diğer değerler sizi ekstra öne atar)
5)Tank sakinlerinin birbirleriyle olan uyumu

Yarışmaya katılmak için verilmesi gereken zorunlu bilgiler şunlardır:
1)Akvaryumun önden ve mümkünse yandan çekilmiş fotoğrafları
2)Tankın sakinleri(hayvanlar ve bitkiler)
3)Kullanılan ekipmanlar
4)Su değerleri
4)filtre malzemeleri
5)kullanılan dekorlar

Tankınızla ilgili ne kadar fazla bilgi verirseniz ilk üçe seçilme ihtimaliniz o kadar artar. Bu yüzden yukarıda yazanlar dışındaki bütün ayrıntıları da yazmanızı öneririm.

Kurallar ve önemli noktalar şunlardır:
1)Yarışma 23/07/23 12.00 tarihinde sonlanacak, daha sonra paylaşılan gönderiler kabul edilmeyecektir.(Akvaryum forumunda diğer forumlara göre daha az üye olduğu için duruma göre tarih bir hafta uzatılabilir.)
2)10 katılım altı yarışma iptal olacaktır.
3)Her katılımcı bir konu altında birden fazla akvaryum tanıtabilebilir. (Bu durumda yarışmacının yalnızca bir tankı ilk üçe girebilir. Bu durum min. 10 katılımcı kuralına etki etmez.)
4)Adil olması amacıyla ilk üçü hangi şartlara göre seçtiğimin detaylı açıklaması yapılacaktır.
5)Lütfen tanıtım mesajı dışında bu konu altına mesaj atmayın, sorularınızı dm yoluyla sorabilirsiniz.

ÖDÜL: ATAKAN PETSHOP'DAN YAPTIĞINIZ 1 SEFERLİK HARCAMANIZIN 200 TL'SİNİ BEN KARŞILAYACAĞIM. ÖDÜL SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ BİRİNCİ OLANLA DETAYLI KONUŞULACAKTIR.
Ekli dosyayı görüntüle 27861
Merhabalar tankım 90 lt. 2.5 aylık bir tank zemin için amazonia ver.2 ve jbl aquabasis toprak kullanıyorum su sıcaklığı bu hava şartlarında 28 derecede sabit.aydinlatma olarak orionled plant plus kullanıyorum filtre olarak aquaclear 50 askı filtre, ayrıca yuzey emici kullanmaktayım co2 set mevcut.dragon ve frado stone kayalar mevcut.

Genelde düzenlenen akvaryum yarışmalarında bildiğiniz üzere yalnızca tankın tasarımına bakılır. Fakat denge, sağlık ve ekipman olmadığı sürece her ne kadar görsellik çok güzel olsa bile ömrü kısa olacaktır. Bu sebeple yarışmanın ilk üçü yalnızca görsellikle değil, yukarıda belirttiğim 3 kriter ile birlikte seçilecek. Birinci ise sizlerin tankların görselliklerine verdiğiniz oylarınız ile seçilecektir.

1)Tankın tasarımı
4)Ölçülen su değerlerinin tank sakinlerine uygun olması(yalnızca sıcaklık zorunlu, diğer değerler sizi ekstra öne atar)

3)Kullanılan ekipmanlar
4)Su değerleri
4)filtre malzemeleri
5)kullanılan dekorlar

Tankınızla ilgili ne kadar fazla bilgi verirseniz ilk üçe seçilme ihtimaliniz o kadar artar. Bu yüzden yukarıda yazanlar dışındaki bütün ayrıntıları da yazmanızı öneririm.

1)Yarışma 23/07/23 12.00 tarihinde sonlanacak, daha sonra paylaşılan gönderiler kabul edilmeyecektir.(Akvaryum forumunda diğer forumlara göre daha az üye olduğu için duruma göre tarih bir hafta uzatılabilir.)
3)Her katılımcı bir konu altında birden fazla akvaryum tanıtabilebilir. (Bu durumda yarışmacının yalnızca bir tankı ilk üçe girebilir. Bu durum min. 10 katılımcı kuralına etki etmez.)
4)Adil olması amacıyla ilk üçü hangi şartlara göre seçtiğimin detaylı açıklaması yapılacaktır.
5)Lütfen tanıtım mesajı dışında bu konu altına mesaj atmayın, sorularınızı dm yoluyla sorabilirsiniz.

ÖDÜL: ATAKAN PETSHOP'DAN YAPTIĞINIZ 1 SEFERLİK HARCAMANIZIN 200 TL'SİNİ BEN KARŞILAYACAĞIM. ÖDÜL SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ BİRİNCİ OLANLA DETAYLI KONUŞULACAKTIR.
Merhabalar tankım 90 lt.2,5 aylıktır zemin için amazonia ver.2 ve jbl aquabasis toprak kullanıyorum su sıcaklığı bu hava şartlarında 28 derecede sabit, aydınlatma olarak orionled plant plus kullanıyorum filtre olarak aquaclear 50 askı filtre ayrıca yuzey emici kullanmaktayım co2 set mevcut.kaya olarak dragon ve frado kullanıyorum.herkese başarılar dilerim.IMG20230722215947.jpg

1)Tankın tasarımı

3)Kullanılan ekipmanlar
4)Su değerleri
4)filtre malzemeleri
5)kullanılan dekorlar

Merhabalar tankım 90 lt.2,5 aylıktır zemin için amazonia ver.2 ve jbl aquabasis toprak kullanıyorum su sıcaklığı bu hava şartlarında 28 derecede sabit, aydınlatma olarak orionled plant plus kullanıyorum filtre olarak aquaclear 50 askı filtre ayrıca yuzey emici kullanmaktayım co2 set mevcut.kaya olarak dragon ve frado kullanıyorum.herkese başarılar dilerim

Ekli dosyalar

• IMG20230722215938.jpg
    IMG20230722215938.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG20230722215920.jpg
    IMG20230722215920.jpg
    67.3 KB · Görüntüleme: 30

Tighoubout

Yumurta
Üye
@Mertali hocam sonuçlar ne zaman açıklanacak. Kendi adıma kazanmak için çok bir umudum olmasada yeni bir tank kurdum ve atakan peyshoptan bitki siparişi geçeceğim. Olur mu olur belki ben kazanırım.

Ayrı konu olarak açıklanmış zaten ben yok. Bir dahakine artık yeni kurulum ile katılıp şansımı denerim. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim

omerfaruk_

Media
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
@Mertali hocam sonuçlar ne zaman açıklanacak. Kendi adıma kazanmak için çok bir umudum olmasada yeni bir tank kurdum ve atakan peyshoptan bitki siparişi geçeceğim. Olur mu olur belki ben kazanırım.

Ayrı konu olarak açıklanmış zaten ben yok. Bir dahakine artık yeni kurulum ile katılıp şansımı denerim. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim
3 yarışmacı seçildi. Oylama sonunda kazanan belli olucak.

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
İlk üçün belirlendiği konu aslında kategoride sabit. Yine de görmeyenler için link paylaşıyorum: