2 gün önce nylanderia kraliçesi buldum, ancak bakım rehberi yok. Acaba önceden beslemiş veya şuan besleyen var mı? Varsa yardımcı olabilir mi? Bir de ilk işçiye kadar yemek takviyesi yapmam lazım mı? Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
Şahsi olarak söyleyeceğim, nylanderia biraz yavaş gelişen bir cins. Sıcaklığa bağlı olarak işçiler 35-45 günde hayata gelir. İlk işçiye kadar besine gerek yoktur. Gelişim ve çoğalma açısından messorlara denk tutabiliriz aslında, yeni kurulan bir koloni yılda bir kaç yüz işçi üretebiliyor diye biliyorum.2 gün önce nylanderia kraliçesi buldum, ancak bakım rehberi yok. Acaba önceden beslemiş veya şuan besleyen var mı? Varsa yardımcı olabilir mi? Bir de ilk işçiye kadar yemek takviyesi yapmam lazım mı? Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler.@lordqne şuanda günlüğünü tutuyor sanırım. Onun bu konuda bilgisi vardır.
Evet ben varım. Nylanderia jaegerskoeldi den bende güncel olarak 4 kraliçe li multi var yeni buldum önceki kolonim şekerli suda boğuldu bakımı kolay ilk işçiyi bir aydan kısa sürede çıkarmıştı eski kolonim, gelişimleri gayet hızlıdır. Eğer birde multiyse süper oluyor istilacı bir tür olduğu için hızlı gelişiyor ve yayılıyor bizim burada bir koloni var 3 gün üst üste 50 den fazla kraliçe ve prens uçtu her gün yada 3 günde bir şekerli su ve unkurdu ile besleyebilirsin ,çeşitliliği arttırmak içinde bufalo kurdu verebilirsin. Besleme yaparken dikkat et çok hızlı ve küçük işçiler var firar ettiler mi yakalasan bile ölüyorlar hassas işçileri ,kış uykusuna yatmıyorlar ve bu çok iyi bence gelişimleri yavaşlıyor biraz ama oda sıcaklığında sorun olmuyor. İlk işçiyi çıkarınca bir yada iki haftada bir işçi sayısı ortalama 2 yada 4 artıyor tabi bu nanitik çıkarma dönemi için geçerli. Boostlayınca hızlı gelişiyorlar.2 gün önce nylanderia kraliçesi buldum, ancak bakım rehberi yok. Acaba önceden beslemiş veya şuan besleyen var mı? Varsa yardımcı olabilir mi? Bir de ilk işçiye kadar yemek takviyesi yapmam lazım mı? Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
Çok teşekkür ederim ben şansa yolda 1 tanesine denk geldim başka bulamadım 1 tanesiyle deneyeceğimTeşekkürler.
Evet ben varım. Nylanderia jaegerskoeldi den bende güncel olarak 4 kraliçe li multi var yeni buldum önceki kolonim şekerli suda boğuldu bakımı kolay ilk işçiyi bir aydan kısa sürede çıkarmıştı eski kolonim, gelişimleri gayet hızlıdır. Eğer birde multiyse süper oluyor istilacı bir tür olduğu için hızlı gelişiyor ve yayılıyor bizim burada bir koloni var 3 gün üst üste 50 den fazla kraliçe ve prens uçtu her gün yada 3 günde bir şekerli su ve unkurdu ile besleyebilirsin ,çeşitliliği arttırmak içinde bufalo kurdu verebilirsin. Besleme yaparken dikkat et çok hızlı ve küçük işçiler var firar ettiler mi yakalasan bile ölüyorlar hassas işçileri ,kış uykusuna yatmıyorlar ve bu çok iyi bence gelişimleri yavaşlıyor biraz ama oda sıcaklığında sorun olmuyor. İlk işçiyi çıkarınca bir yada iki haftada bir işçi sayısı ortalama 2 yada 4 artıyor tabi bu nanitik çıkarma dönemi için geçerli. Boostlayınca hızlı gelişiyorlar.