Kraliçe İsmi: Meloş
Tür: Camponotus Sp
Bulunma Tarihi: 20 Temmuz 2025
Bölge: Aydın / Paşa Yaylası
Bulunduğu Ortam: Test tüpü
İlk Yumurtlama: 23 Temmuz 2025
📒 Günlük Notları
🗓️ 23 Ağustos 2025
- Çoğu yumurta pupa evresinde, yakında ilk işçileri göreceğimi umuyorum.
- 3 gün arayla organik çiçek balı takviyesi yapıyorum, kraliçe claustral olmasına rağmen kabul ediyor
- Larvaların proteinle beslendiklerini biliyorum, yani videoda "larva gelişimi" derken bal sayesinde kraliçenin güçten düşmeyip yumurtalarıyla daha çok ilgilenebilmesini kastediyorum
- Önceki Camponotus kraliçemin aksine Meloş keçiboynuzu pekmezini kabul etmedi
- Günlükte bahsi edilen besinlerin tamamı organik olmalıdır. Süpermarket ürünleri, raf ömürlerinin uzun olması bakımından kimyasal bileşenler barındırabiliyorlar.
Hem günlük, hem de rehber tadında bir bölüm oldu, umarım beğenirsiniz.
İlk işçileri çıktığında tekrardan konuyu güncelleyip günlük notlarımı paylaşmaya devam edeceğim.
Teşekkürler 🐜
Tür: Camponotus Sp
Bulunma Tarihi: 20 Temmuz 2025
Bölge: Aydın / Paşa Yaylası
Bulunduğu Ortam: Test tüpü
İlk Yumurtlama: 23 Temmuz 2025
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
📒 Günlük Notları
🗓️ 23 Ağustos 2025
- Çoğu yumurta pupa evresinde, yakında ilk işçileri göreceğimi umuyorum.
- 3 gün arayla organik çiçek balı takviyesi yapıyorum, kraliçe claustral olmasına rağmen kabul ediyor
- Larvaların proteinle beslendiklerini biliyorum, yani videoda "larva gelişimi" derken bal sayesinde kraliçenin güçten düşmeyip yumurtalarıyla daha çok ilgilenebilmesini kastediyorum
- Önceki Camponotus kraliçemin aksine Meloş keçiboynuzu pekmezini kabul etmedi
- Günlükte bahsi edilen besinlerin tamamı organik olmalıdır. Süpermarket ürünleri, raf ömürlerinin uzun olması bakımından kimyasal bileşenler barındırabiliyorlar.
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Günlük №001
İlk işçileri çıktığında tekrardan konuyu güncelleyip günlük notlarımı paylaşmaya devam edeceğim.
Teşekkürler 🐜
Son düzenleme: