Nerite salyangozu yumurtlama

ysfff

Yumurta
Üye
Merhaba akvaryumu temizlerken farkettim, camın dış tarafında nerite salyangozu yumurtalarına benzer şeyler var.Akvaryumun buhar camı yok, bunlar akvaryumdan dışarı çıkıp etrafa yumurtlayabilir mi? Fotoğraf ekledim kalite düşmüş olabilir ama görünen beyaz şeyler camın dışında.

Ekli dosyalar

• 20260704_211955.jpg
    20260704_211955.jpg
    36.5 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba akvaryumu temizlerken farkettim, camın dış tarafında nerite salyangozu yumurtalarına benzer şeyler var.Akvaryumun buhar camı yok, bunlar akvaryumdan dışarı çıkıp etrafa yumurtlayabilir mi? Fotoğraf ekledim kalite düşmüş olabilir ama görünen beyaz şeyler camın dışında.
Merhaba, evet Nerite salyangozlar sudan dışarı çıkabilir. Hatta akvaryumdan kaçış vakaları hobide oldukça popülerdir. Su dışına yumurtlayacağını pek zannetmiyorum ama imkansız bir durum değil.

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Ömerfaruk dediği gibi akvaryum dışına çıkabilir ama su dışına yumurtlaması pek olası değil gibi. Neriteler suyun içersinde genellikle kalın yapraklı birkilere yumurta yapıştırarak ürerler. Gördüğüm kadarıyla da 3 adet yumurta benzeri yapı mevcut. Yumurtladıklarında en kötü ihtimalle 10 dan fazla yumurtlar diye düşünüyorum. Akvaryumda kaçak salyangozunuz yoksa sorun değil.

karınca20

Larva
Üye
Hocam yumurtlamış olsa bile nerite yumurtalarının çıkması için tuzlu suya ihtiyaç vardir

ysfff

Yumurta
Üye
Ömerfaruk dediği gibi akvaryum dışına çıkabilir ama su dışına yumurtlaması pek olası değil gibi. Neriteler suyun içersinde genellikle kalın yapraklı birkilere yumurta yapıştırarak ürerler. Gördüğüm kadarıyla da 3 adet yumurta benzeri yapı mevcut. Yumurtladıklarında en kötü ihtimalle 10 dan fazla yumurtlar diye düşünüyorum. Akvaryumda kaçak salyangozunuz yoksa sorun değil.
Kaçak yok ama fotoğraf ta sadece üç tanesini çektim daha fazla vardı yoksa.Ayrıca yumurtaya çok benziyordu kazıyarak çıkardım.Valla bende anlamadım nasıl oldu daha önce başıma gelmedi böyle birşey