Neler oluyor böyle!

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Arkadaşlar, balkonumda baktığım büyük karınca kolonisini bugün 80-100 metre kadar ötedeki başka bir koloni olduğunu düşündüğüm (ama aynı kolonide de olabilir, emin değilim) yere aletle pupalarını taşırlarken gördüm.

Ama sorun şu ki bazı işçiler, pupaları bahçedeki deliğe götürürken, bazıları bahçedeki delik yolundan balkonumdaki ana deliğe getiriyor aletle pupaları ve ekstra olarak, bahçedeki deliğin bulunduğu yerde tavuklar var.

Tam olarak ne yapıyorlar? Transfer mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aynı türlerse transfer yapıyorlardır evet. Farklı türlerse bi' koloni baskını yapılmış ve yumurtalar çalınmış olabilir. Aklıma başka bir ihtimal gelmedi.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Transfer sırasında yolun bir kısmında rahatsız edilmiş olabilirler, sinyali algılayanlar pupaları geri getirip transferi durdurmaya çalışırken ana yuvadan yeni çıkan pupa taşıyan sinyali henüz almamış işçiler transferi devam ettiriyor olabilirler.

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Transfer sırasında yolun bir kısmında rahatsız edilmiş olabilirler, sinyali algılayanlar pupaları geri getirip transferi durdurmaya çalışırken ana yuvadan yeni çıkan pupa taşıyan sinyali henüz almamış işçiler transferi devam ettiriyor olabilirler.
Gece boyunca izledim ve gözlemledim yeni yuvaya transfer yaptılar aletelerle beraber.