Diş şekli Lycosidlerde tanım yapmada etkili bir etken değil diye biliyorum. Örümcekler ile ilgili bilgim oldukça kısıtlı, o yüzden daha tecrübeli ve bilgili kişilere bırakmak istedim.Hocam araştırdım ve Hemitheconyx'in dediği gibi Pardosaya çok benziyor özellikle dişleri
Aklımda Pardosa vardı fotoğrafın görüntü kalitesinden dolayı cins belirtmedim.Pardosa olabilir mi? @0959kedi
Aslında Lycosidlerde de yer yer destekleyici özellik olarak kullanılabiliyor ama bu durumda değil. Zaten fotoğraflarda hayvanın dişleri gözükmemiş.Diş şekli Lycosidlerde tanım yapmada etkili bir etken değil diye biliyorum.
Lycosidler hakkında yeni bir bilgi öğrenmiş oldum, teşekkürler!Aklımda Pardosa vardı fotoğrafın görüntü kalitesinden dolayı cins belirtmedim.
Aslında Lycosidlerde de yer yer destekleyici özellik olarak kullanılabiliyor ama bu durumda değil. Zaten fotoğraflarda hayvanın dişleri gözükmemiş.
Rica ederim! Örnek de vereyim. Bunu söylerken aklımda Geolycosa vultuosa'nın keliserlerinin oldukça kalın olması ve bunu Geolycosa'yı ayırt etmede bazen diğer özelliklere ek, tanımı destekleyici bi özellik olarak kullanmam vardı.Lycosidler hakkında yeni bir bilgi öğrenmiş oldum, teşekkürler!
Geolycosa ve Lycosa fotoğraflarına baktığımda fark ettim, Geolycosa'nın keliserleri Lycosa'nın keliserlerine kıyasla devasa görünüyor. Bolca Lycosa gördüm ama daha hiç Geolycosa'ya rastlamadım ne yazık ki.Rica ederim! Örnek de vereyim. Bunu söylerken aklımda Geolycosa vultuosa'nın keliserlerinin oldukça kalın olması ve bunu Geolycosa'yı ayırt etmede bazen diğer özelliklere ek, tanımı destekleyici bi özellik olarak kullanmam vardı.